15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Οι Μινωικές Γραμμές έρχονται Χανιά – Κουρουμπλής: Σπάμε τα μονοπώλια

Ημερομηνία:

Ρότα για τη γραμμή Πειραιάς-Χανιά χαράσσουν οι Μινωϊκές Γραμμές. Το αίτημα για την εκπρόθεσμη ετήσια δρομολόγηση του πλοίου Μύκονος Palace των Μινωϊκών Γραμμών στη συγκεκριμένη γραμμή αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας, σε ερώτηση δημοσιογράφων για το συγκεκριμένο αίτημα της εταιρείας ανέφερε ότι το υπουργείο εξασφάλισε την ανάρτηση ελληνικής σημαίας στο πλοίο Μύκονος Palace (πρώην EUROPA PALACE) αντί της ιταλικής και αυξημένη σύνθεση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, από τη πλευρά του, δήλωσε ότι με τη δρομολόγηση του νέου πλοίου σπάει το μονοπώλιο της γραμμής Πειραιάς-Χανιά.

Να υπενθυμίσουμε ότι και το 2014 οι Μινωικές Γραμμές είχαν καταθέσει αίτημα για δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά. Σημειώνεται ότι οι Μινωικές Γραμμές είχαν αιτηθεί από τα μέσα του Δεκεμβρίου του 2013 έκτακτη δρομολόγηση πλοίου τους στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου.

Ωστόσο, στο αίτημα αυτό το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) είχε εκδόσει αρνητική γνώμη, καθώς θεώρησε ότι δεν υπάρχουν αυξημένες συγκοινωνιακές ανάγκες. Παράλληλα, η Minoan Lines έχει καταθέσει ετήσια δρομολόγηση πλοίου στην ίδια γραμμή από τον προσεχή Νοέμβριο (τακτική δρομολόγηση). Για την τακτική δρομολόγηση δεν χρειάζεται έγκριση του υπουργού.

Η εταιρεία Minoan Lines, γνωστή και ως Μινωικές Γραμμές, είναι ναυτιλιακή εταιρεία που επικεντρώνεται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ηρακλείου με τον Πειραιά και της Πάτρας με την Ιταλία. Η ίδρυσή της έγινε στο Ηράκλειο το 1972 ενώ το 2008 οι μετοχές της εξαγοράστηκαν από τον Ιταλικό Όμιλο Γκριμάλντι σε ποσοστό 88%.

Ο Όμιλος Γκριμάλντι είναι πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών με έδρα στη Νάπολη.

Το 2018, οι ναυτιλιακές εταιρείες που σχετίζονται με την Grimaldi Group, είναι η εξής

  • Grimaldi Group S.p.A
  • Grimaldi Euromed S.p.A
  • Grimaldi Deep Sea S.p.A.
  • Atlantic Container Line ACL AB
  • Minoan Lines SA
  • Finnlines Plc
  • Malta Motorways of the Sea Limited

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...