23.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Οι νέοι στήριξαν την Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής στα Χανιά | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Με τη συμμετοχή νέων κυρίως ανθρώπων ξεκίνησαν την Κυριακή 19/6/2016, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στην πόλη μας.

Όλες οι εκδηλώσεις είχαν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Η Ευρωπαϊκή Γιορτής της Μουσικής ολοκληρώνεται στις 21/6/2016 και διοργανώνεται από την ομάδα European Music Day Chania σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, τη EUROPE DIRECT και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Η πόλη των Χανίων για τρεις ημέρες ζει με τη μουσική. Σε διάφορα σημεία της πόλης, μουσικοί αλλά και dj ντύνουν τους χώρους με ήχους και καθώς δεν υπάρχει είσοδος οι πολίτες συμμετέχουν ελεύθερα. Έρχονται, φεύγουν, ξαναεπιστρέφουν.

Την πρώτη ημέρα της γιορτής στα Χανιά οι ροκ ήχοι κυριάρχησαν.

Στην Πλατεία Κατεχάκη οι Freak Τones μαζί με τους Woodtales ξεκίνησαν από τις 8 περίπου και τελείωσαν αρκετή ώρα μετά τις 1 τα μεσάνυχτα με πολλούς νέους ανθρώπους να παραμένουν εκεί μέχρι το τέλος χορεύοντας και διασκεδάζοντας.

Διαφορετική η ατμόσφαιρα στην υπόγεια κρήνη της Πλατείας Σπλάντζιας.

Με ώρα έναρξης τις 8 το βράδυ, drone, industrial και ambient ήχοι έντυσαν τον επιβλητικό χόρο.

ACTE VIDE, Πάνος Αλεξιάδης και Άκης Σίνος | Μαρίνος Κουτσομιχάλης, αντικείμενο πέρα από υποκείμενο αυτοί που έπαιξαν μουσική στον χώρο.

Στην Πύλη της Άμμου, σε ένα πιο συναυλιακό χώρο με εξέδρα, οι νέοι στην πλειοψηφία τους άνθρωποι άκουσαν πανκ, surf rock, και post punk μουσικές από Kooba TercuRita MosssThymics και Fountoukia Φουντουκια.

Η συναυλία ξεκίνησε στις 9 και τελείωσε περίπου στις 1 τα μεσάνυχτα.

Στην Ποτιέ ακούστηκαν ήχοι ρέγγε και άφρο τζαζ από τους Sukuma Band ενώ στον Δημοτικό Κινηματογράφο Κήπο προβλήθηκε η ταινία «32 αποσπάσματα για τον Γκλεν Γκούλντ».

Πρόκειται για μια ταινία που παρουσιάζει το φημισμένο Καναδό πιανίστα Γκλεν Γκούλντ, έναν από τους πιο αινιγματικούς μουσικούς του 20ού αιώνα και μας ταξιδεύει γύρω από τη σκέψη και την τέχνη του, αποκαλύπτοντας την πολυσύνθετη και εκκεντρική προσωπικότητά του.

Να σημειώσουμε ότι η Eυρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής πραγματοποιείται πανελλαδικά για 17η συνεχόμενη χρονιά.

Το πρόγραμμα της Τρίτης 21 Ιουνίου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Ώρα έναρξης 19:30

συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων με τη συμμετοχή μαθητών

ΤΕΡΜΑ ΑΚΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ / ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΟΜΙΛΟ ΧΑΝΙΩΝ

ηλεκτρονική, pop, rock, funk, groove, Ώρα έναρξης 20.00

Παραγωγοί του Joy Radio

Major Y μουσικό σχήμα με Lakshmi Bollywood

Troup (εν χορώ)

Dj Wolve

ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΡΗΝΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ

πειραματική ροκ μουσική, Ωρα έναρξης 21:30

Kiwiz

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ

Ώρα έναρξης 22.00

προβολή ταινίας «Η Πιο Λυπητερή Μουσική του Κόσμου» (2003)

Σκηνοθεσία: Γκάι Μάντιν | Διάρκεια: 99΄

Το 1933, περίοδο του οικονομικού κραχ, η ανάπηρη Λαίδη Πορτ-Χάντλι, βασίλισσα της μπύρας στον Καναδά, διοργανώνει διεθνή διαγωνισμό για την πιο λυπητερή μουσική του κόσμου. Μία εξπρεσσιονιστική σάτιρα με ηχοχρώματα και μουσικές από κάθε γωνιά της γης.

 

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ