25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Οι Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ όλων των νομών της Κρήτης ζητούν συνεννόηση μεταξύ αγροτών και ναυτεργατών

Ημερομηνία:

“Να μην καταστραφούν οι κόποι των αγροτών της Κρήτης” ζητούν με ανακοίνωσή τους οι νομαρχιακές επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ όλων των νομων της Κρήτης. Στην ανακοίνωσή τους οι νομαρχιακές επιτροπές, αν και σημειώνουν ότι δεν αποδέχονται λογικές κοινωνικού αυτοματισμού και αν και δεν εξετάζουν το περιεχόμενο των αιτημάτων των ναυτεργατών, σημειώνουν ότι η απεργία εξελίσσεται σε τιμωρία των αγροτών της Κρήτης και ζητούν τη συνεννόηση μεταξύ των κοινωνικών ομάδων ώστε να αποτραπεί η οικονομική και κοινωνική καταστροφή των αγροτών.

Στην ανακοίνωση πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό. Είναι κατακτημένο με αγώνες και είναι το βασικό μέσο των εργαζόμενων για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Κάθε απεργία έχει κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες και κόστος. Το κύριο όμως όπλο κάθε απεργίας είναι η υποστήριξη των αιτημάτων της από την υπόλοιπη κοινωνία και ο χειρότερος εχθρός των κοινωνικών διεκδικήσεων είναι ο «κοινωνικός αυτοματισμός» και η σύγκρουση μεταξύ των εργαζομένων.

Η τωρινή απεργία της ΠΝΟ, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο των αιτημάτων, εξελίσσεται σε μια απεργία – τιμωρία για τους αγρότες της Κρήτης, που καμιά ευθύνη δεν φέρουν για τα όποια προβλήματα και τις όποιες διεκδικήσεις. Οι  παραγωγοί ευπαθών προϊόντων της Κρήτης μετατρέπονται σε ομήρους και είναι απαράδεκτο να είναι αυτοί που πληρώνουν με την καταστροφή των κόπων τους, τις διεκδικήσεις μιας άλλης κοινωνικής ομάδας.

Πρέπει να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ ναυτεργατών και αγροτών και να διευκολυνθεί άμεσα η μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, για να αποτραπεί η οικονομική και κοινωνική καταστροφή τους.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ