13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Οι πολίτες εμπόδισαν την έξωση ανάπηρης γυναίκας από το σπίτι της στον Άγ. Παντελεήμονα! | Βίντεο

Ημερομηνία:

Νέα απόπειρα έξωσης σε βάρος ανήμπορών λαϊκών ανθρώπων αποτράπηκε σήμερα, κάτω από την αποφασιστική και άμεση παρέμβαση μελών του ΚΚΕ, συνδικαλιστών και εργατικών Σωματείων.

Δικαστικός επιμελητής, με την συνοδεία αστυνομίας, επιχείρησε να πετάξει έξω από το σπίτι της μια 50χρονη ανάπηρη γυναίκα, στον Άγιο Παντελεήμονα της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Αντιοχείας 20 και Ιθάκης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ίδια της γυναίκας, η οποία είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, είχε πάρει στεγαστικό δάνειο και είχε αδυναμία αποπληρωμής. Το δάνειο πέρασε σε fund και όταν η γυναίκα πήρε την πενιχρή αναπηρική σύνταξη των 300 ευρώ ζήτησε να γίνει διακανονισμός. Όμως ποτέ δεν έλαβε απάντηση, με αποτέλεσμα σήμερα να επιχειρήσουν να την πετάξουν έξω από το σπίτι της!!!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις μάζεψαν τα φάρμακα της γυναίκας και τα έβγαλαν έξω από το διαμέρισμα!!!

Στην παρέμβαση παραβρέθηκαν οι κομμουνιστές συνδικαλιστές Μάρκος Μπεκρής, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Πειραιά και Ειρήνη Μπεκιάρη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο Δυτικό τομέα Αθήνας.

Όσα καταγγέλλει η γυναίκα ξεσπώντας σε κλάματα, είναι γροθιά στο στομάχι:

«Κάνω από εκεί και βλέπω κάποιον να δρασκελίζει. Πίσω από το μπαλκόνι. Μου λέει “άνοιξε” και απαντώ “δεν μπορώ είμαι ανάπηρη”.

Τέλος πάντων, μπήκαν μέσα και μου λένε “ετοιμάσου σε πέντε λεπτά φεύγεις”. Λέω πώς; Ρωτήστε πέντε λεπτά αν είναι δυνατόν. Πάρε λέει “ότι είναι” και τελείωνε.

[…] Και λέει δεν θα βραδιάσουμε εδώ. Φέρνει το αμαξίδιο και λέει “έλα σήκω”. Μα δεν μπορώ να σηκωθώ. Λέει “θα σε σηκώσουμε”. Μα δε γίνεται λέω θα σπάσω τίποτα. Και είπα θα φωνάξω κάποιον.

‘Όχι θα φωνάξουμε το ασθενοφόρο θα πας στο γηροκομείο”. Εγώ λέω τη μάνα σου σε γηροκομείο θα την πήγαινες; Πενήντα χρονών είμαι, δεν είμαι γριά. Επειδή αρρώστησα; Από αυτούς αρρώστησα».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...