20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι Πολωνοί τουρίστες ψηφίζουν Κρήτη

Ημερομηνία:

Της Στεφανίας Σούκη

Σε μία από τις πλέον υποσχόμενες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό εξελίσσεται η Πολωνία, την ίδια στιγμή που οι σκανδιναβικές χώρες παραμένουν και για το 2016 σταθερή αξία, με τις προκρατήσεις να παραπέμπουν σε αύξηση.

Ειδικά όσον αφορά τους Πολωνούς τουρίστες, η αύξηση σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι θα αντιστοιχεί εφεξής σε ένα 15%, ενώ τα νούμερα της τελευταίας τριετίας είναι εντυπωσιακά ανοδικά για τη χώρα μας, αν ληφθεί υπόψη ότι την τριετία 2013- 2015 έχει σχεδόν διπλασιασθεί ο αριθμός των Πολωνών τουριστών στη χώρα μας, από τις 388.000 περίπου των τουριστών του 2013.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, με αφορμή την πρώτη αποκλειστική διοργάνωση για την Ελλάδα της τουριστικής έκθεσης Grecka Panorama στη Βαρσοβία, η πολωνική αγορά σημειώνει μεγάλη δυναμική, δεδομένου ότι από τα 38,5 εκατ. των κατοίκων συνολικά αυτή την στιγμή ταξιδεύει μόνο ένα 6%, ενώ για το 2015 οι συνολικοί ρυθμοί ανόδου διαμορφώνονται σε ένα 4%.

Η Ελλάδα είναι το 2015 ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Πολωνούς και ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση η Τουρκία και η Ισπανία. Μάλιστα ο εμπορικός ακόλουθος της Πολωνίας στην Ελλάδα χθες δε δίστασε να θέσει τον στόχο του 1,5 εκατ. των επισκεπτών από τη χώρα του στα επόμενα χρόνια.

Οι Πολωνοί προτιμούν σε ένα ποσοστό 62% ξενοδοχεία έως 4 αστέρων όταν επισκέπτονται την Ελλάδα (κυρίως μέσω πτήσεων charter), ενώ το μερίδιο των all inclusive αντιστοιχεί σε ένα 79,15% για τη χώρα μας. Οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί, όπως προκύπτει από τους Πολωνούς tour operators, είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κως και βρίσκονται στους 10 κορυφαίους προορισμούς διακοπών των Πολωνών. Στις υπόλοιπες θέσεις της ίδιας κατάταξης βρίσκονται η Πάφος, η Χαλκιδική, η Κεφαλλονιά και η Καβάλα.

Η πρώτη έκθεση Grecka Panorama στη Βαρσοβία διοργανώνεται από τη North Events και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2015, προβάλλοντας τον τουρισμό, τη γαστρονομία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Οι σκανδιναβικές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι κρατήσεις και για τις σκανδιναβικές χώρες για το 2016, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες με αφορμή αυτή τη φορά της έτερης έκθεσης που διοργανώνει για τρίτη χρονιά η North Events, της Grekland Panorama στη Σουηδία.

«Οι τιμές των πακέτων για την Ελλάδα για τη σεζόν του 2016 είναι πιο ακριβές λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, σε σύγκριση με άλλες ανταγωνίστριες χώρες όπως π.χ. η Τουρκία, ωστόσο η ελληνική αγορά ευνοείται γεωπολιτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Johanna Strand, εκπρόσωπος της TUI Nordic, προσθέτοντας ότι το καλοκαίρι του 2015, τα σουηδικά ΜΜΕ κατακλύστηκαν από δημοσιεύματα περί GREXIT και προσφυγικού “ωστόσο ο αντίκτυπος στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αντιμετωπίστηκε με γενναίες εκπτώσεις”.

Η TUI Nordic “ανοίγει” για το 2016 τις αγορές της Ζακύνθου και του Ηρακλείου, ενώ προσφέρει πακέτα για τις αγορές της Κέρκυρας, της Σάμου- Πάτμου, Κω- Καλύμνου και Ρόδου.

Η έκθεση Grekland Panorama, η οποία προβάλλει τον ελληνικό τουρισμό στη σκανδιναβική αγορά, θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 12 έως 14 Φεβρουαρίου του 2016 και στοχεύει σε 15.000 επισκέπτες. Το 2014 ξεκίνησε η πρώτη αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα στη Στοκχόλμη, όπου είχε 7.000 επισκέπτες, με 115 εκθέτες και 22 προορισμούς. Το 2015 είχε 11.000 επισκέπτες και 165 εκθέτες και 35 προορισμούς.

newmoney.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ