28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων στα exit polls – Στο νοσοκομείο με αδιαθεσία ο Μητσοτάκης

Ημερομηνία:

Σε πανηγυρικό κλίμα υποδέχτηκαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πλήθος κόσμου και πολλοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία από νωρίς το απόγευμα. Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τις δημοσκοπήσεις εξόδου (exit polls) ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας: «Ήρθε η ώρα της Αριστεράς».

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) παρακολούθησαν και αντιπροσωπείες αριστερών σχηματισμών από Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. «Είμαστε εδώ να στηρίξουμε τη μάχη ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας. Η αλλαγή στην Ελλάδα θα σηματοδότηση την αλλαγή στις πολιτικές της Γερμανίας και της Ευρώπης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του πολιτικού κόμματος Die Linke, Ρόλαντ Τζέρμαν.

Το πρώτο σχόλιο του αρχηγού του Ποταμιού για τα exit polls

Τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls παρακολούθησε από τα γραφεία της Σεβαστουπολεως διατηρώντας ψύχραιμη την αντίδραση του και “αναμένοντας τα αποτελέσματα” όπως ανέφερε στους συνεργάτες του, ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

“Έχουμε πει όχι απόψε το λέμε από την αρχή που μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο ότι θα επιδιώξουμε την πλατύτερη συναίνεση για να μπει οριστικό τέλος στην εποχή των μνημονίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει τον κορμό και χρειάζεται να ενισχυθεί από δυνάμεις που θέλουν το ίδιο” ανέφερε η Νάντια Βαλαβάνη λίγο μετά την ανακοίνωση των exit polls.

Στη Νέα Δημοκρατία ζαλίζονται

Ζαλισμένοι είναι στη Συγγρού από το exit poll  αφού όπως λένε συνεργάτες του Σαμαρά δεν περίμεναν να καταγραφεί τέτοιο εύρος διαφοράς. Παρότι αναγνωρίζουν την ήττα, κάνουν λόγο για αναμονή σε μια μακρά νύχτα, αφού τα exit poll ποικίλουν και αν δεν φτάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα δεν μπορεί κανείς να τοποθετηθεί.

Στην Συγγρού επιχειρούν να μαζέψουν το κλίμα ηττοπάθειας και κάνουν λόγο για σωστή και επιβεβλημένη πολιτική για να προχωρήσει η χώρα: ” Η ΝΔ πληρώνει γιατί έκανε το σωστό,  ήταν σκληρή πολιτική και το πληρώσαμε. Θα είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε το μέλλον της χώρας”, επισημαίνουν συνεργάτες του Σαμαρά.

Σπυράκη: «Τα exit polls δεν είναι αποτελέσματα»

Είπε ακόμη ότι πρέπει να εξεταστεί το ποσοστό της αποχής, ενώ τόνισε πως η ΝΔ είναι εδώ «για να εγγυηθεί το αύριο της χώρας»

«Είναι ένδειξη και όχι αποτέλεσμα. Πρέπει να περιμένουμε».

Τα παραπάνω ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες και έπειτα από την ανακοίνωση των exit polls.

Η κυρία Σπυράκη είπε ακόμη ότι πρέπει να εξεταστεί το ποσοστό της αποχής, ενώ τόνισε πως η ΝΔ είναι εδώ «για να εγγυηθεί το αύριο της χώρας».

"google ad"

Άρχισαν τα όργανα – Η μπηχτή του Άρη Σπηλιωτόπουλου

Πρώτος έσυρε τον χορό της κριτικής στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο πρώην βουλευτής υπογράμμισε:

«Νιώθω ότι η Νέα Δημοκρατία, το τελευταίο διάστημα, με δικές μας [σ.σ.: των κομματικών στελεχών] πράξεις και παραλείψεις, έχει αποκοπεί από τον στρατηγικό στόχο του μεσαίου χώρου. Δώσαμε τον μεσαίο χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και κόψαμε τον ομφάλιο λώρο με την μεσαία αστική τάξη».

Αδιαθέτησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εισήχθη στο νοσοκομείο Υγεία ύστερα από λιποθυμικό επεισόδιο.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εισήχθη στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Υγεία ύστερα από λιποθυμικό επεισόδιο.

Ο κ. Μητσοτάκης υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τώρα η κατάστασή του κρίνεται άριστη.

Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει εξιτήριο τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ