15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Οι Πόντιοι της Νάουσας χόρεψαν σέρρα και πεντοζάλη στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Άρωμα Πόντου και Μακεδονίας έφερε, πριν από λίγες μέρες, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας στην Κρήτη. Προσκεκλημένος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνίας Χανίων, ο ποντιακός σύλλογος συμμετείχε στην ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωσή τους στις 7 Αυγούστου. Τα τμήματα Ποντιακών και Πανελληνίων χορών, της Ευξείνου Λέσχης, παρουσίασαν χορούς από τον Πόντο και την Μακεδονία, αντίστοιχα.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς την κοινή εμφάνιση των τριών τμημάτων στην σκηνή με τους χορούς πεντοζάλη, σέρρα και νιζάμικο.

Η αποστολή που συνοδευόταν από τον πρόεδρο, μέλη του ΔΣ και τους υπεύθυνους χοροδιδάσκαλους, αξιοποίησε την ευκαιρία και έκανε διακοπές. Επισκέφθηκαν σημεία θρησκευτικού, πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, όπως τη Μονή Αρκαδίου, το Φραγκοκάστελο, του τάφους των Βενιζέλων, ενώ συμμετείχαν και σε παραδοσιακή κρητική βραδιά, καλεσμένοι του μουσικού και μέλους του συλλόγου Νίκου Ζωϊδάκη.

Όλες οι φωτογραφίες έχουν παραχωρηθεί από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας για τις ανάγκες του άρθρου.

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...