13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Οι Ρώσοι καταρρίπτουν τα τουρκικά drone στην Ουκρανία και τα ελληνικά ΜΜΕ εξακολουθούν να τα διαφημίζουν!

Ημερομηνία:

Του Δήμου Βερύκιου

Εξαφανισμένη η ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι καταρρίφθηκε και το τελευταίο (36ο) Bayraktar της Ουκρανίας! Η αντιρωσική υστερία έκρυψε μια σημαντική παράμετρο των πολεμικών επιχειρήσεων που αφορά άμεσα την Ελλάδα και η οποία εδώ και δυο εβδομάδες βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΓΕΕΘΑ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επισήμως ότι κατέρριψε και το τελευταίο (36ο) μη επανδρωμένο επιθετικό ιπτάμενο όχημα τουρκικής κατασκευής «Bayraktar TV2» που είχε προμηθευτεί ο Ουκρανικός Στρατός μερικούς μήνες πριν την έναρξη του πολέμου. Αλλά αυτή η τόσο σημαντική είδηση παρέμεινε εξαφανισμένη από τα ελληνικά ΜΜΕ !

Το ανακοίνωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας:
«Τα συστήματα αεράμυνας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων – δήλωσε – κατέρριψαν εν πτήσει οκτώ ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, στις περιοχές Lisichansk, Donetsk, Chernihiv, Korosun, Novomikhailovskoye. Μεταξύ αυτών και ένα Bayraktar TB-2 στην περιοχή Vakhovka», κοντά στη Μαριούπολη.

Μία βδομάδα πριν, στις 25 Μαρτίου, το Γενικό Επιτελείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε ανακοινώσει ότι σε ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 35 από τα 36 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TV2 που βρίσκονταν στη δύναμη μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στις 31 Μαρτίου, ο Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε ότι η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε άλλο ένα Bayraktar TV2 κοντά στο Bezymyannoye. Πρόκειται για επιθετικό επιχειρησιακό drone μεσαίου μεγέθους με μεγάλη διάρκεια πτήσης. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Baykar Makina, ωστόσο η αντιαεροπορική ομπρέλα των ρωσικών δυνάμεων κατάφερε να τα εξουδετερώσει!

Αυτή η τόσο σημαντική εξέλιξη επί του πεδίου, τα ελληνικά ΜΜΕ την προσπερνούν και ούτε καν το αναφέρουν ως μονόστηλο , προφανώς στο πλαίσιο της αντιρωσικής υστερίας. Μόνο το iEidiseis από την αρχή της έναρξης των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία παρακολουθεί το θέμα των τουρκικών Bayraktar TV2 και έχουν προηγηθεί δύο σχετικά δημοσιεύματα τα οποία και δεν έτυχαν αναδημοσίευσης από κανένα εγχώριο ΜΜΕ!

Αντιθέτως, με τα Bayraktar TV2 που προμηθεύτηκε η Ουκρανία, ασχολήθηκε εκτενώς πριν την έναρξη του πολέμου, η Washington Post που αποτελεί θεσμικό πυλώνα στην αμερικανική πολιτική! Η αμερικανική εφημερίδα παρατηρεί την αντίδραση της Μόσχας στην προμήθεια των Bayraktar TV2 από την Ουκρανία, αλλά και προβλέπει την τύχη τους σε περίπτωση πολέμου με την Ρωσία. Πρόβλεψη που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά!

Συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου του 2022 η Washington Post είχε αποκαλύψει ότι το χτύπημα που δέχτηκε η Ουκρανία στις 26 Οκτωβρίου 2021 στο ανατολικό ουκρανικό Ντονμπάς με ένα οβιδοβόλο D-30 από τους αυτονομιστές που υποστήριζε η Ρωσία , ήταν άλλο ένα μήνυμα της Μόσχας καθώς η Ουκρανία ενισχύει το οπλοστάσιό της για να αλλάξει ενδεχομένως τη στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή!

Η Washington Post, αποκαλύπτει επίσης, ότι η Ουκρανία όντως έχει λάβει όπλα, όπως αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους Javelin, τους τελευταίους μήνες εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Ωστόσο η Washington Post παρατηρεί ότι περισσότερο από την αμερικανική υποστήριξη με όπλα προς την Ουκρανία, εκείνο που ενόχλησε την Μόσχα ήταν η διάθεση πολεμικού υλικού στο Κίεβο από την Άγκυρα ! Η πώληση των Bayraktar στην Ουκρανία «έχει προκαλέσει συναγερμό στη Μόσχα», γράφει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα. Επίσης η «WP» παρατηρεί ότι λίγο μετά το χτύπημα της 26ης Οκτωβρίου 2021 στο Ντονμπάς από τους Ρωσόφιλους αυτονομιστές , ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι: «Εάν ένα κράτος επιθυμεί να αγοράζει (drones) από μας, αυτά δεν αποτελούν πλέον τουρκικό προϊόν. Μπορεί να τα έχει κατασκευάσει η Τουρκία, αλλά πλέον μετά την πώληση τους , ανήκουν στην Ουκρανία» και έσπευσε να προσθέσει με έμφαση: «Η Τουρκία δεν μπορεί να κατηγορηθεί γι’ αυτό», δηλαδή εάν τα χρησιμοποιήσει η Ουκρανία – όπως και έγινε- εναντίον της Ρωσίας δεν θα φταίει η Τουρκία.

Η αγορά των Bayraktar από την Ουκρανία είχε συνοδευτεί με μεγαλεπίβολα σχέδια περί συμπαραγωγής αλλά και με διθυραμβικά σχόλια και αναλύσεις.

Η Washington Post φιλοξενεί δήλωση- εκτίμηση του Serhiy Zgurets, ουκρανού στρατιωτικού αναλυτή που υποστηρίζει ότι η αγορά των Bayraktar από την Ουκρανία: «Είναι ένα στοιχείο συναισθηματικής και πραγματικής επιρροής στον εχθρό».

Ένας άλλος Ουκρανός στρατιωτικός μπλόγκερ στο Κίεβο, ο Oleksiy Arestovych, σημείωνε ότι η συγκεκριμένη προμήθεια των τουρκικών drones δημιουργεί για μια δραματική αύξηση των δυνατοτήτων μάχης. Η Ουκρανία αποκτά αυτό που θεωρείται «μια σύγχρονη εφαρμογή που αλλάζει το παιχνίδι στο πεδίο της μάχης.

Η αμερικανική θεσμική εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν όπου ο Ρώσος Πρόεδρος παραπονέθηκε για τη χρήση από την Ουκρανία των Bayraktar.
Ο Ρομπ Λι, ειδικός σε θέματα ρωσικού στρατού και συνεργάτης του Ινστιτούτου Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής των ΗΠΑ , σημείωνε ότι ενώ ορισμένες άλλες χώρες του ΝΑΤΟ είναι επιφυλακτικές όσον αφορά τις πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία, η Τουρκία αποτελεί «μπαλαντέρ».

"google ad"

Ο Sinan Ulgen, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Οικονομίας και Εξωτερικής Πολιτικής με έδρα την Κωνσταντινούπολη, παρατηρούσε ότι η υποστήριξη της Άγκυρας προς το Κίεβο αποτελεί μέρος μιας «ευαίσθητης και δύσκολης εξισορροπητικής πράξης» λόγω της σχέσης της Τουρκίας με τη Ρωσία. Η σχέση αυτή έχει «στοιχεία συνεργασίας αλλά και στοιχεία ανταγωνισμού και αντιπαλότητας].

Η Washington Post υπογράμμιζε επίσης ότι :
Ενώ η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε να αναγνωρίσει αφενός την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, αφετέρου δεν υποστήριξε τις κυρώσεις κατά της Μόσχας. Ωστόσο προφητική βγήκε η εκτίμηση του Ρομπ Λι, του ειδικού σε θέματα ρωσικού στρατού και συνεργάτη του Ινστιτούτου Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής των ΗΠΑ που στις 15 Ιανουαρίου υπογράμμιζε στην αμερικανική εφημερίδα: «Εάν η Ουκρανία και η Ρωσία οδηγηθούν σε πόλεμο, τα ουκρανικά TB2 δεν είναι πιθανό να αποτελέσουν «game-changer», όπως συνέβη στις μάχες στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αν η Ουκρανία πολεμήσει με τη Ρωσία, η Ρωσία θα τα καταρρίψει ! Επίσης η Ρωσία, μπορεί να καταστρέψει τα αεροδρόμια όπου βρίσκονται τα TB2 ή να καταστρέψει τον επίγειο σταθμό ελέγχου. Τα TB2 δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ ένα ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας όπως αυτό που διαθέτει η Ρωσία. Όπως και συνέβη! Τα προέβλεψε ο Ρομπ Λι και τα δημοσίευσε η Washington Post πολύ πριν την έναρξη του πολέμου. Επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά κατα τον πρώτο μήνα του πολέμου στην Ουκρανία και εμείς εδώ στην Ελλάδα συνεχίζουμε να διαφημίζουμε τα Bayraktar. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...