19.4 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για “απελισμένη” απόπειρα κατάληψης του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Ημερομηνία:

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ουκρανικές δυνάμεις αποπειράθηκαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε ότι έως και 60 Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τον ποταμό Δνείπερο, ο οποίος χωρίζει τις δύο πλευρές, με βάρκες στις 06:00 το πρωί τοπική ώρα. Χαρακτήρισε την επιχείρηση «προβοκάτσια» που έχει στόχο να διαταράξει την προγραμματισμένη επίσκεψη ομάδας του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό.

Το ρωσικό υπουργείο τόνισε ότι «ελήφθησαν μέτρα» για να εξουδετερωθούν τα αντίπαλα στρατεύματα, και με τη βοήθεια της πολεμικής αεροπορίας.

Από την πλευρά του αξιωματούχος της περιοχής που διορίστηκε από τη Ρωσία δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν ουκρανικά στρατεύματα κοντά στον πυρηνικό σταθμό, με τη ρωσική πολεμική αεροπορία να τα έχει καθηλώσεΣε συνέντευξή του στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό RT ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση από «απελπισία» ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό.

Νωρίτερα οι ουκρανικές αρχές της επαρχίας Ζαπορίζια κατηγόρησαν τα ρωσικά στρατεύματα ότι βομβαρδίζουν κατά μήκος του δρόμου που θα ακολουθήσει η αποστολή του ΔΟΑΕ για να φτάσει στον πυρηνικό σταθμό.

ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επισκέψεις σε κοινωνικές δομές με γιορτινές ευχές για τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη

Σειρά επισκέψεων σε κοινωνικές δομές των Χανίων όπως και...

Κάλαντα & εορταστικές μελωδίες στο Δημαρχείο Χανίων

Ευχές για χαρούμενα Χριστούγεννα από τον Δήμαρχο, Π. Σημανδηράκη Εορταστικές...

Με 392 ευρώ τον μήνα ζουν τα φτωχά νοικοκυριά της Ελλάδας

Μια εξαιρετικά ανησυχητική εικόνα για την κοινωνική συνοχή και...