23.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Οι Ρώσοι τουρίστες επιστρέφουν στη Φινλανδία

Ημερομηνία:

Ο τερματισμός των ταξιδιωτικών περιορισμών στα σύνορα Φινλανδίας – Ρωσίας έχει αυξήσει την κίνηση μεταξύ των χωρών, αλλά ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Η Φινλανδία κατάργησε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις αρχές Ιουλίου και η Ρωσία ακολούθησε το παράδειγμά της στις 15 Ιουλίου. Μετά από ένα αργό ξεκίνημα, οι αριθμοί αυξήθηκαν. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου η φινλανδική συνοριοφυλακή, υπήρξαν περίπου 13.700 διελεύσεις σε τρεις συνοριακούς σταθμούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Πριν από την πανδημία Covid ο αριθμός των διελεύσεων ήταν περίπου 20.000 την ημέρα.

Σε συνέντευξή του στο YLE, ο επικεφαλής της περιφέρειας της συνοριοφυλακής της νοτιοανατολικής Φινλανδίας Κίμο Γκρόμοφ δήλωσε ότι περίπου το 80% αυτών που διέσχιζαν τα σύνορα ήταν Ρώσοι που έρχονταν στη Φινλανδία. Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους έρχονται είναι ο τουρισμός και τα ψώνια σε καταστήματα κοντά στα σύνορα, ενώ ορισμένοι Ρώσοι έχουν επίσης θερινές κατοικίες στη Φινλανδία. Στην αντίθετη κατεύθυνση ταξιδεύουν κάποιοι Φινλανδοί που αναζητούν φθηνότερη βενζίνη.

Για ένα σημαντικό αριθμό Ρώσων, η Φινλανδία δεν είναι παρά μια ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν προς τη Δυτική Ευρώπη και προορισμούς διακοπών. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Helsingin Sanomat, η διάθεση μεταξύ των Ρώσων ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι ήταν έντονα διχασμένη. Οι περισσότεροι ήταν πρόθυμοι να σχολιάσουν την τρέχουσα κατάσταση μόνο ανώνυμα. Ορισμένοι ήταν κατά του πολέμου και δήλωσαν ότι η πατρίδα τους έχει τρελαθεί. Άλλοι επαναλάμβαναν την προπαγάνδα του Πούτιν.

Ο αριθμός των ρωσικών επισκέψεων στη Φινλανδία και των ταξιδιών μέσω της χώρας αναμένεται να αυξηθεί. Οι φινλανδικές αρχές ανέφεραν ότι οι αιτήσεις χορήγησης βίζας από τη Ρωσία προς τη Φινλανδία αυξάνονται καθημερινά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ