21.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

Οι συνταξιούχοι συμμετέχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6 Νοεμβρίου

Ημερομηνία:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων συμμετέχει αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων, στις 6 Νοεμβρίου που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, για να ενώσουμε κι εμείς τη φωνή μας με τους εργαζόμενους ύστερα από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και την εφαρμογή των εξοντωτικών μνημονίων.

Μπροστά ε όσα βιώνουμε και στη νέα αντεργατική λαίλαπα που έρχεται είμαστε αναγκασμένοι να κατέβουμε για μια ακόμα φορά στους δρόμους.

Η ζωή μας και η ζωή των οικογενειών μας καθημερινά εξαθλιώνεται από την οικονομική ανέχεια, την φτώχεια. Ότι κατακτήσαμε με τους αγώνες τόσων χρόνων οι πατεράδες μας και εμείς η γενιά η δική μας, τα έχουν καταργήσει όλα.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές γιατί οι συνταξιούχοι όπως και οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με το μόχθο τους και το αίμα της ζωής τους, τα πάντα, συντάξεις, φάρμακα, παροχές κοινωνικής ασφάλισης. Δεν χρωστάμε σε κανένα, αντίθετα μας χρωστάνε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ καμιά περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στους μισθούς, στα επιδόματα, κοινωνικές δαπάνες, φάρμακα, υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων, διατάξεων, μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, που μας έχουν καταδικάσει στην φτώχεια, στη δυστυχία και στην εξαθλίωση.

Με τη σκληρή πολιτική που εφαρμόζουν έχουν καταργήσει τα πάντα. Συγχωνεύουν και κλείνουν νοσοκομεία, προσθέτουν νέα φορολογία και χαράτσια, διαλύουν την υγεία και την παιδεία. Η ανεργία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διατάσεις και τα παιδιά και τα εγγόνια μας είναι χωρίς δουλειά και τα έχουν οδηγήσει στην απόγνωση.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όλοι στους δρόμους του αγώνα. Να μη λείψει κανείς από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και σε όλες τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος: Ηρ. Αναγνωστόπουλος
Ο γεν. γραμματέας: Μιχ. Ψαράκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο...

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της...

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...