24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Οι τρεις όροι που θέτει ο Πούτιν στην Τουρκία

Ημερομηνία:

Τρεις σκληρούς όρους έχει θέσει η Ρωσία στην Τουρκία για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά πυρά στις 24 Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, στην τουρκική εφημερίδα Τσουμχουριέτ, οι τρεις όροι είναι οι εξής:

•Η Τουρκία να απολογηθεί για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

•Να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι.

•Η Τουρκία να καταβάλει χρηματική αποζημίωση στην Ρωσία.

«Εάν δεν ικανοποιηθούν οι προσδοκίες μας, οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση της Τουρκίας δεν θα αποκαταστήσει τα πράγματα», δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης.

Αναφερόμενος στον θάνατο των δύο πιλότων που επέβαιναν στο ρωσικό αεροσκάφος, ο Καρλόφ κατονόμασε ως υπαίτιο για τον θάνατο του ενός πιλότου τον Τουρκμένο αντάρτη Αλπαρσλάν Τσελίκ.

«Ο Τσέλικ σκότωσε τον πιλότο μας. Πήγε μπροστά στις κάμερες και έκανε δηλώσεις και στη συνέχεια έδειχνε κομμάτι από το αλεξίπτωτο. Μιλούσε άνετα την τουρκική γλώσσα», δήλωσε ο Καρλόφ.

huffingtonpost.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ