22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αποκορώνου και Μαλεβιζίου διαψεύδουν τη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Φωτιές άναψε το δημοσίευμα της “Αυγής” σχετικά με Δήμαρχους από όλη την Ελλάδα που θα κατέβουν με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα και 11 υποψήφιοι και νυν Δήμαρχοι στην Κρήτη θα έχουν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, απ’ ότι φαίνεται κάποιοι δεν επιθυμούν αυτή την στήριξη ή δεν υπάρχει ακόμη κάποια συμφωνία. Μεταξύ αυτών που αρνούνται την οποιαδήποτε στήριξη είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αποκόρωνα Σταμάτης Σγουράκης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Ο κ. Σγουράκης μάλιστα εξέφρασε την “μεγάλη έκπληξή” του για το δημοσίευμα και την αναφορά στο όνομα του.

Διαβάστε τι αναφέρεται:

Στ. Σγουράκης: «Δε ζήτησα ποτέ και δε θα ζητήσω καμία πολιτική στήριξη»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αποκόρωνα Χανίων, Σταμάτης Σγουράκης, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν αποδέχεται τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος στην υποψηφιότητά του για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με το παρακάτω κείμενο που ανήρτησε στο facebook:

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου είναι μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων που στηρίζονται από το Σύριζα, σύμφωνα με δημοσίευση της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

Μετά από 20 και πλέον χρόνια ενασχόλησης στην τοπική αυτοδιοίκηση έχω διδαχτεί και αυτό διαλαλώ πάντα και ξεκάθαρα σε κάθε παρέμβασή μου, ότι η μόνη στήριξη που χρειάζομαι και ζητώ είναι από τον πολίτη του Αποκόρωνα.

Δεν ζήτησα ποτέ και δεν θα ζητήσω καμία πολιτική στήριξη σε έναν αγώνα που ξεκινήσαμε μαζί με πολλούς συνεργάτες δημιουργώντας έναν πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με πλουραλισμό και με την απόφαση να δώσουμε ότι μπορούμε από τον εαυτό μας για τον Αποκόρωνα.

Δεν αποδέχομαι τον ρόλο του στηριζόμενου από κανένα κόμμα και θα είμαι αυτός που θα συνεργαστεί σαν Δήμαρχος Αποκορώνου με όλους τους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις για το καλό του Αποκόρωνα και των κατοίκων του.

Μενέλαος Μποκέας:

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, σε επιστολή του προς την “Αυγή” ξεκαθαρίζει ότι “ο συνδυασμός μας αποτελεί μια πολυσυλλεκτική, ενωτική προσπάθεια, με αναφορά στους πολίτες και την κοινωνία του Μαλεβιζίου, και δεν πρόσκειται σε κανένα πολιτικό φορέα. Ούτε και πρόκειται να διεκδικήσει “χρίσματα””

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση εκ μέρους του κ. Μποκέα κρίθηκε επιβεβλημένη αφού όπως και άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι στην Κρήτη, δεν ανήκει στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η παράταξή του είναι πολυσυλλεκτική με στελέχη από διάφορους πολιτικούς χώρους. Άλλωστο ο ίδιος προέρχεται από το Κίνημα Αλλαγής, κόμμα στο οποίο μάλιστα είναι και τομεάρχης. Εξ αυτού, θα ήταν πολύ περίεργο αν διατελούσε επικεφαλής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έστειλε επιστολή προς την “Αυγή”, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα από δημοσίευμα της εφημερίδας σας στις 2/1/2019, με τίτλο “Στη μάχη για την αναμέτρηση του Μαΐου”, ότι η δημοτική παράταξη, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής για τον Δήμο Μαλεβιζίου, πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι ο συνδυασμός μας αποτελεί μια πολυσυλλεκτική, ενωτική προσπάθεια, με αναφορά στους πολίτες και την κοινωνία του Μαλεβιζίου, και δεν πρόσκειται σε κανένα πολιτικό φορέα. Ούτε και πρόκειται να διεκδικήσει “χρίσματα”. Ο συνδυασμός μας θα δώσει τον αγώνα του για την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη το Μαλεβίζι, μακριά από παλαιοκομματικού τύπου νοοτροπίες και πρακτικές. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε δύναμη σύνθεσης. Να ενώσουμε το Μαλεβίζι.

"google ad"

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απαραίτητη διόρθωση».

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Αυγής” ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει στην Κρήτη τους εξής υποψήφιους:

  • Δ. Αποκόρωνα: Σταμάτης Σγουράκης
  • Δ. Γαύδου: Γκέλυ Καλλινίκου
  • Δ. Καντάνου – Σελίνου: Αντώνης Περράκης
  • Δ. Χανίων Γιάννης Σαρρής
  • Δ. Αγίου Βασιλείου: Γιάννης Ταταράκης
  • Δ. Ανωγείων: Μανώλης Καλλέργης
  • Δ. Αρχανών Αστερουσίων: Μανώλης Κοκοσάλης
  • Δ. Βιάννου: Μηνάς Σταυρακάκης
  • Δ. Μαλεβιζίου: Μενέλαος Μποκέας (απέστειλε επιστολή στην «Αυγή»)
  • Δ. Μινώα Πεδιάδος: Ζαχαρίας Καλογεράκης
  • Δ. Φαιστού: Γιάννης Νικολακάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...