22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι φορείς των Χανίων και της Κρήτης για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Ημερομηνία:

Η Κρήτη θρηνεί τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Πλήθος φορέων με ανακοινώσεις τους εκφράζουν τα συλληπητήριά τους για την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ μετά από τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης

Για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«H Φώφη Γεννηματά σε όλη της ζωή ήταν αγωνίστρια. Συνεπής στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εργάστηκε με πάθος και δυναμισμό, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της Παράταξης. Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός της αφήνει μεγάλο κενό σε όλους.

Προσωπικά, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο, τα παιδιά και τους δικούς της ανθρώπους.

Η παρακαταθήκη της μεγάλη. Όσο ισχυρή ήταν και η παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας. Το τελευταίο της ταξίδι μας συγκλονίζει».

Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Β. Διγαλάκης

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλη η θλίψη για την απροσδόκητη και τόσο πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Θαρραλέα γυναίκα, μαχόμενη πολιτικός με σημαντική διαδρομή, αξιοπρεπής άνθρωπος ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της. Την αποχαιρετούμε με πολλή συγκίνηση και μεγάλο σεβασμό. Εκφράζω από καρδιάς τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Ν. Καλογερής

Με αισθήματα βαθιάς θλίψης αποχαιρετούμετηνΦώφη Γεννηματά, Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η οποία έφυγε σήμερα από τη ζωή έπειτα από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο.

Η Ελληνίδα Πολιτικός πέρασε από σημαντικές θέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην αυτοδιοίκηση μέχρι την ανάληψη της θέσης της Προέδρου ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ.

Τιμώντας το όνομα του πατέρα της και πατώντας στα χνάρια του, άφησε το δικό της στίγμα στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώραςμας.

Θα την θυμόμαστε πάντα.

"google ad"

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Δήμαρχος Χανίων Π. Σημανδηράκης

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον αιφνίδιο χαμό της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και επί σειρά ετών Υπουργού και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, απευθύνει προς την οικογένεια και τους οικείους της ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η αιφνίδια είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, προκαλεί μεγάλο πόνο και οδύνησε όλους μας. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια νέα γυναίκα, η οποία με τους αγώνες της, τους προσωπικούς και τους πολιτικούς, διέγραψε μια πορεία ζωής, άξια θαυμασμού και σεβασμού.

Πέρα από σπουδαία πολιτικός, υπήρξε γυναίκα, σύζυγος και μητέρα, που σήμερα φεύγοντας, αφήνει πίσω το αποτύπωμα του ήθους και της αγωνιστικότητας που τη χαρακτήριζε. Αφήνει επίσης μια σπουδαία παρακαταθήκη, κληροδότημα στα παιδιά της και σε όλους τους Έλληνες∙ τον επίμονο, δίκαιο και συνεπή αγώνα της για τη δημοκρατική παράταξη.

Και φεύγει σε μια ημέρα απόλυτα σημαδιακή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη μάχη που κλήθηκε να δώσει με τη νόσο.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στα παιδιά, την οικογένεια και του οικείους της,τα ειλικρινά και θερμά μου συλλυπητήρια».

Δήμαρχος Γαύδου Λ. Στεφανάκη

Η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Γαύδου εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια δυναμική γυναίκα, μια έντιμη πολιτικός, μια μαχήτρια της ζωής και της πολιτικής που έδωσε τους δικούς της ξεχωριστούς αγώνες.

Θα λείψει το χαμόγελό της, το ήθος και η αξιοπρέπειά της, σημαντικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της που την ξεχώριζαν στο πολιτικό γίγνεσθαι της σύγχρονης κοινοβουλευτικής ιστορίας της Ελλάδας.

Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Δήμαρχος Κισσάμου Γ. Μυλωνάκης

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Κισσάμου εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφης Γεννηματά.

Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η κ. Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος και την ευγένειά της ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές δοκιμασίες, όπως η πολυετής μάχη την οποία έδωσε με αξιοπρέπεια και θάρρος για την υγεία της.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Το Επιμελητήριο Χανίων 

Στην Επιχειρηματική Κοινότητα των Χανίων πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη θλίψη ότι σήμερα απεβίωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Μια δυνατή και φωτεινή γυναίκα, άξια συνεχιστής της συναινετικής πολιτικής παράδοσης της οικογένειας Γεννηματά, η οποία με το χαμόγελό και την αγωνιστικότητά της έδωσε σε κοινοβουλευτικό και αυτοδιοίκητο επίπεδο τις δύο προηγούμενες δεκαετίες πολυδιάστατους αγώνες για την Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Το Επιμελητήριο Χανίων εκφράζει στους οικείους της Φώφης Γεννηματά τα θερμά συλλυπητήρια της Επιχειρηματικής Κοινότητας των Χανίων.

Δήλωση πρόεδρου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γ. Κουράκη

Έφυγε μια Αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής.

Η Φώφη Γεννηματά, της οποίας η αιφνίδια απώλεια μας συγκλονίζει, πορεύτηκε πάντα με ανθρωπιά, με ήθοςκαι με γενναιότητα.

Έδινε πάντα δύσκολες μάχες με θάρροςκαι αξιοπρέπεια και μας ενέπνεε με την δύναμή και την αποφασιστικότητα της.

Στην πολιτική η ενασχόληση της ήταν συνώνυμο της μαχητικότητας, της εντιμότητας και της υπερηφάνειας.

Η συμβολή της στην ενότητα του Κινήματος και του προοδευτικού χώρου υπήρξε καθοριστική.

Το κενό που αφήνει πίσω της είναι πράγματι οδυνηρό.

Η Φώφη Γεννηματά θα μείνει στις καρδιές των προοδευτικών ανθρώπων και θα φωτίζει πάντα το δρόμο και τη σκέψη μας.

Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγό της, τα παιδιά της και τους οικείους.

Δήλωση Τάσου Βάμβουκα

Εκφράζω την θλίψη μου για την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛκ. Φώφης Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά αγωνίστηκε πάντα με επιμονή ήθος και αξιοπρέπεια για τον πολιτικό χώρο της κεντροαριστεράς, τιμώντας την οικογενειακή πολιτική της κληρονομιά.

Η κ. Γεννηματά όμως μας έδωσε και μαθήματα θάρρους και αξιοπρέπειας στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υγείας της.

Θα σε θυμόμαστε Φώφη με σεβασμό και εκτίμηση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ