20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Οι 7 του Νότου θεωρούν “δικαιολογημένη” την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Ημερομηνία:

Οι χώρες του νότου (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρος) χαρακτήρισαν «δικαιολογημένα» τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία μετά την επίθεση με χημικά που φέρεται ότι διαπράχθηκε στις 4 Απριλίου από τις δυνάμεις του Άσαντ. Υποστηρίζουν ότι οι δράστες της επίθεσης «πρέπει να λογοδοτήσουν για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των επτά χωρών για την επίθεση των ΗΠΑ σε αεροπορική βάση στη Συρία, η επίθεση είχε στόχο να αποτρέψει νέες επιθέσεις χημικών κατά πολιτών. «Το πλήγμα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Σαϊράτ στη Συρία είχε τον κατανοητό στόχο να εμποδίσει και να αποτρέψει τη διάδοση και τη χρήση τέτοιων όπλων και ήταν περιορισμένο και επικεντρωμένο σε αυτόν τον στόχο».

«Έγκλημα πολέμου η χρήση χημικών»

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως πρέπει να καταδικαστεί «με τον εντονότερο τρόπο» η επίθεση με χημικά όπλα που διαπράχθηκε στις 4 Απριλίου στο Ιντλίμπ της Συρίας, ενώ κατηγορείται ευθέως ο Άσαντ και το «Ισλαμικό Κράτος».  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, τόσο από το καθεστώς του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ από το 2013 όσο και από το “Ισλαμικό Κράτος” συνιστούν εγκλήματα πολέμου».

Τέλος, επισημαίνουν ότι οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν «για αυτήν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να τους επιβληθούν κυρώσεις στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», ενώ υποστηρίζουν πως «μόνο μια αξιόπιστη πολιτική λύση, όπως ορίζεται από την απόφαση 2254 του ΟΗΕ θα διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία» και θα επιτρέψει την αποφασιστική ήττα του «Ισλαμικού Κράτους».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...