13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

“Οι 8 φοιτητές είμαστε όλοι”: Κινητοποίηση αλληλεγγύης την Παρασκευή στα Δικαστήρια υπέρ των διωκόμενων φοιτητών από την Κεραμέως

Ημερομηνία:

Σε κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους 8 φοιτητές που δέχτηκαν μήνυση από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως καλούν φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση αφορά τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών στο γραφείο του κοσμήτορα της σχολής –η οποία βαφτίστηκε από τον κοσμήτορα ως «ομηρία». Αν και για την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, η υπουργός υπέβαλε μήνυση και ζήτησε να επιληφθεί της υπόθεσης ο εισαγγελέας Χανίων.

Από τη Βουλή μάλιστα η υπουργός, έλεγε μεν ότι «δεν ξέρω αν ισχύουν» τα γεγονότα, ωστόσο τα υιοθέτησε πλήρως, όπως και τις κατηγορίες κατά των φοιτητών (τρεις πρόεδροι και ακόμα πέντε εκλεγμένα μέλη φοιτητικών συλλόγων). Μεταξύ άλλων είχε μιλήσει για τον «αναγκαστικό εγκλεισμό του κοσμήτορα στο γραφείο του για 4 ώρες, από ομάδα 20-30 ατόμων, που τον κρατούσε όμηρο, σε αποπνικτική ατμόσφαιρα και υπό συνεχείς ύβρεις…», κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη γνωστή φράση «εμείς με τη βιβλιοθήκη, εσείς με τη βαριοπούλα».

Οι φοιτητικοί συλλόγοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση μιλούν για πρακτικές που έχουν να συμβούν από την περίοδο της Χούντας και ξεκάθαρη στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης κάνοντας αναφορά στη στήριξη που έλαβαν οι 8 από δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους, φορείς και σωματεία πανελλαδικά αλλά και από ακαδημαϊκούς καθηγητές τόσο στα Χανιά όσο και από αλλού.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της δίκης, την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στις 9 το πρωί, και καλούνται να συμμετέχουν οι πολίτες ώστε να αποτελέσουν – όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά – “τείχος προστασίας” γύρω από τους 8.

Σε σχετική ανάρτησή της και η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης η οποία συνοδεύεται και από βίντεο αναφέρει ότι:

Πριν δύο χρόνια 8 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης δέχτηκαν μήνυση από την τότε υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως για τη συμμετοχή τους σε μια κινητοποίηση του συλλόγου τους ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις.

Την Παρασκευή οι 8 φοιτητές και φοιτήτριες θα δικαστούν γιατί τόλμησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους. Όλη η φοιτητική κοινότητα και ο δημοκρατικός κόσμος έχει σταθεί στο πλευρό τους κάνοντας ξεκάθαρο ότι η αυταρχική εκτροπή της κυβέρνησης δεν θα περάσει!

Στις 04 Οκτώβρη χτίζουμε τείχος προστασίας γύρω από τους 8!

Όλοι και όλες 04/10 09.00 πμ στα Δικαστήρια Χανίων!

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...