12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Οκτώβριος 2022: Σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές οι θερμοκρασίες

Ημερομηνία:

Ο Οκτώβριος του 2022 χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή τιμές θερμοκρασίας στην ηπειρωτική Ελλάδα και από φυσιολογικές για την εποχή μέγιστες τιμές θερμοκρασίας στα νησιά του Αιγαίου.

Το πρώτο γράφημα παρουσιάζει ανά γεωγραφικό διαμέρισμα, την απόκλιση της μέσης μηνιαίας τιμής μέγιστης θερμοκρασίας, με βάση τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, σε 53 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. 

Η Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει τις μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας τον φετινό Οκτώβριο, καθώς και τις περισσότερες ημέρες με θετικές αποκλίσεις. Παρότι η μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν +2°C πάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, ήταν μόλις ο 4ος πιο θερμός Οκτώβριος της περιόδου 2010-2022, πίσω από το 2019, το 2020 και το 2012.

Αντίθετα, στα νησιά του Αιγαίου και ειδικά στην Κρήτη, οι τιμές θερμοκρασίας κυμάνθηκαν πολύ κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, καθώς ισχυροί βόρειοι άνεμοι έπνεαν το μεγαλύτερο μέρος του μήνα.

Το επόμενο γράφημα δείχνει την κατάταξη της μέσης μηνιαίας μέγιστης θερμοκρασίας στην Κρήτη για τον μήνα Οκτώβριο από το 2010.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...