16.8 C
Chania
Δευτέρα, 4 Μαΐου, 2026

Οκτώ νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα και 2.000 νέοι πράσινοι κάδοι, στην καθημερινή μάχη για την καθαριότητα του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, οκτώ νέα απορριμματοφόρα θα ενισχύσουν το στόλο καθαριότητας του Δήμου Χανίων. Η συγκεκριμένη προμήθεια σε  απορριμματοφόρα, συνολικού ύψους 1.228.000 €, που ποικίλλουν σε χωρητικότητα, αφορά:

  • 2 απορριμματοφόρα, δυνατότητας συγκομιδής 6 τόνων
  • 2 απορριμματοφόρα, δυνατότητας συγκομιδής, 12 τόνων και
  • 4 απορριμματοφόρα δυνατότητας συγκομιδής, 16 τόνων.

Η προσθήκη αυτή στον στόλο καθαριότητας του Δήμου Χανίων, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση 2.000 επιπλέον πράσινων κάδων αλλά και την αντικατάσταση των φθαρμένων πράσινων κάδων απορριμμάτων, έχει ως στόχο να ενισχύσει την καθημερινή μάχη του Δήμου Χανίων για μια πόλη πιο καθαρή.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε: “Παρά τις όποιες δυσκολίες, ο στόχος μας για μια πόλη πιο καθαρή γίνεται πραγματικότητα. Με την ολοκλήρωση του νέου ΧΥΤΥ, με την προσθήκη νέων οχημάτων καθαριότητας και νέων κάδων απορριμμάτων, ο αγώνας μας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την ενίσχυση της καθημερινής λειτουργίας της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας, είναι συνεχής”.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Μιχάλης Τσουπάκης με την σειρά του επεσήμανε: “Υπάρχει παράλληλα προγραμματισμός για να διεκδικηθούν πόροι από δύο ξεχωριστά προγράμματα, οι οποίοι ενισχύουν τις υπηρεσίες μας με οχήματα καθαριότητας, μηχανήματα έργων αλλά και κάδους απορριμμάτων”.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου Αποκορώνου για το 2026

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αποκορώνου: Καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό 2026 λόγω φορομπηχτικής πολιτικής, υποχρηματοδότησης 60% και ελλείψεων σε υποδομές.

Ενημερωτική ημερίδα για το LEADER στον Δήμο Πλατανιά στις 5 Μαΐου

Ενημερωτική ημερίδα για το LEADER στον Δήμο Πλατανιά στις 5 Μαΐου 2026 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε. Αφορά χρηματοδότηση έργων δημοσίου χαρακτήρα μέσω του ΤΑΠΤοΚ.

Εσπερίδα της Περιφέρειας Κρήτης για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2028-2034 στο Ηράκλειο

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει εσπερίδα για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034 στο Ηράκλειο στις 7 Μαΐου 2026. Διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν στρατηγικές για τον αγροδιατροφικό κλάδο.

Λαϊκή Συσπείρωση: «Όχι» στις μονάδες καύσης απορριμμάτων – Καταγγελία για «έγκλημα κατά του περιβάλλοντος»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική για τις μονάδες καύσης απορριμμάτων ως «έγκλημα για το περιβάλλον», μετά τη συζήτηση της ΣΜΠΕ στο περιφερειακό συμβούλιο.