15.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Ολα δείχνουν σύγκλιση – Κοντά σε κείμενο συμφωνίας κυβέρνηση και δανειστές

Ημερομηνία:

Πολύ κοντά σε συμβιβασμό βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους, 48 ώρες πριν εκπνεύσει το «τελεσίγραφο» των Βρυξελλών προς την Αθήνα.

Η «γέφυρα» συνίσταται σε μια ενδιάμεση πρόταση που εκπόνησε ο Ζαν Κλόν Γιούνγκερ και απέστειλε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Πρωθυπουργό ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε μετά την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους παρουσιάζουν σημάδια σύγκλισης».

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Όλες οι ενδείξεις είναι καλές. Στο Euroworking group θα υπάρξει μια κατάληξη που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup. Την Παρασκευή πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εγκριθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup» δήλωσε.

Δείγμα της διάθεσης εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης και από τις δύο πλευρές, είναι ακόμη ότι – όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης – την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη και όχι συνεδρίαση του Eurogroup ενώ θα έχει μεσολαβήσει (πιθανότατα αύριο Πέμπτη) έκτακτη συνεδρίαση του Euroworking Group για να δώσει την έγκρισή του.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι το αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης θα κατατεθεί το πρωί της Πέμπτης, αλλά το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής «βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία».

iefimerida.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ