20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση Β'θμιας και Α'θμιας στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με αφορμή και την μετεγκατάσταση των Δ/νσεων Εκπ/σης, σε νέες κτιριακές υποδομές που παραχωρήθηκαν από την Αντιπεριφέρεια Ν. Χανίων, βρέθηκε χθες στα Χανιά ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, κ. Απόστολος Κλινάκης.

Σκοπός της επίσκεψης η συνάντηση με τους Δ/ντες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Χανίων, τους Σχολικούς Συμβούλους και των δυο βαθμίδων για να συζητήσουν τα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Στη συνέχεια βάσει προγράμματος ακολούθησε συνάντηση με το Δήμαρχο Χανίων, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου.

Προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή τα θέματα Παιδείας

Από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε θέματα Παιδείας, Μανώλη Αδοντάκη, του Προϊσταμένου Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Ηλία Ποντικάκη και του Προέδρου της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Ευτύχη Κονταξάκη ζήτησε τη συμπαράσταση και τη στήριξη του Δήμου Χανίων στα θέματα της εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι η αδειοδότηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου Χανίων, καθώς και τα ζητήματα της σχολικής στέγης βρίσκονται στην παρούσα φάση στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής των Χανίων. “Στόχος των Υπηρεσιών του Δήμου είναι να διευθετηθούν τα νομικά ζητήματα, που έχουν προκύψει, καθώς και να επιλυθούν άμεσα θέματα σχολικής στέγης”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

Τέλος, στην ευαισθησία, που επιδεικνύεται από τη δημοτική αρχή των Χανίων από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της στα θέματα παιδείας και τη θετική της ανταπόκριση αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Ηλίας Ποντικάκης.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του ο κος Κλινάκης αναχώρησε για την Κύπρο, όπου θα συμμετάσχει στο Συνέδριο που θα γίνει στις 22-24 Οκτωβρίου 2014 στη Λεμεσό με θέμα «Ηθική και Δημοκρατία για μια Αειφόρο Σχολική Ηγεσία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...