14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ολοκληρώνονται οι έπαφες Μεϊμαράκη τα πλαίσια της διερευνητικής εντολής

Ημερομηνία:

Απόψε το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι άκαρπες, όπως όλα δείχνουν, επαφές του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για σχηματισμό κυβέρνησης, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι επαφές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τη Φώφη Γεννηματά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη έχουν αποδειχτεί άκαρπες, ενώ η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη προκάλεσε θυμό στις τάξεις της ΝΔ.

Αρχικά, κύκλοι του κόμματος έκαναν λόγο για “θεσμική απρέπεια” του κ. Τσίπρα. Λίγο μετά, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση, με τη Συγγρού να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για καθεστωτική αντίληψη.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, στο τηλεφώνημα του κ. Μεϊμαράκη ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως “δεν θέλει να τον δει”. “Δεν πρόκειται να κοινωνικές και πολιτικές επαφές”, αναφέρει η ανακοίνωση, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως “συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη” και πως “έχει μείνει στο χθες”.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”.
Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές.
Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη.
Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών.
Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης.
Έχει μείνει στο χθες
».

Κυβέρνηση: Δεν ήταν σκόπιμο να συναντηθούν

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας “εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ”.

Οι επαφές του Ευάγγελου Μεϊμαράκη θα ολοκληρωθούν με τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, με τη διερευνητική εντολή να επιστρέφει στον Προκόπη Παυλόπουλο το αργότερο ως τις 10 το πρωί της Δευτέρας, όταν λήγει και τυπικά η διορία, ώστε να ανατεθεί στη συνέχεια στο τρίτο κόμμα, τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Επαφές με Σαμαρά και Καραμανλή

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης το Σάββατο είχε επαφές με τους πρώην προέδρους της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Με τον κ. Σαμαρά συναντήθηκε στη Βουλή, ενώ με τον κ. Καραμανλή είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...