16.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Ολομέτωπη ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα

Ημερομηνία:

Με τίτλο «Υπουργός υφέσεως και εκποιήσεως» η Αυγή επιτίθεται σφόδρα κατά του νέου υπουργοί Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Είναι σαφές ότι μέσω της εφημερίδας η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το πρώτο μήνυμα στο νέο «τσάρο» τον οποίο αποκαλεί εκπρόσωπο της Τρόικα και των βιομηχάνων και υπέρμαχο του Μνημονίου και των ιδιωτικοποιήσεων.

Μετά την επιτυχία του να “φαεί” τον Γ. Βαρνίκο, ο ΣΥΡΙΖΑ “στοχοποιεί” και τον κ. Στουρνάρα για τον οποίο ουσιαστικά δεν δίνει ούτε μια ημέρα περίοδο χάριτος.

«Αυτοπροσώπως η Τρόικα στην κυβέρνηση με την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Γιάννη Στουρνάρα» γράφει η εφημερίδα και τον αξιολογεί αρνητικά ως «Μνημονιακό» και έτοιμο να προχωρήσει σε εκποίηση της δημόσιας περιουσίας:

«Τον πατενταρισμένο μνημονιακό Γιάννη Στουρνάρα επέλεξαν τελικώς οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης για τη θέση του υπουργού Οικονομικών μετά την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου. Ο Γιάννης Στουρνάρας, μέχρι πρότινος διευθυντής του ΙΟΒΕ, Ινστιτούτου του ΣΕΒ, πρόσωπο με θητεία στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, αναλαμβάνει με κεντρική επιδίωξη την εκποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας» τονίζει η εφημερίδα, προδιαγράφοντας ουσιαστικά και τους τομείς στους οποίους θα αντιπολιτευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ -ίσως και με το άνοιγμα της βουλής, με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Η Αυγή αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη παρουσιάσει το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας, σε ανύποπτο χρόνο, πριν γίνει υπουργός:

«Για την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας είχε παρουσιάσει, προ μηνών, μαζί με τον Στέφανο Μάνο, το περιβόητο «Σχέδιο Αρχιμήδης». Σύμφωνα με το σχέδιο επρόκειτο να μεταβιβαστούν αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα κρατικά ακίνητα σε εταιρία με αντάλλαγμα 125 δισ. ευρώ έναντι εκτιμώμενης αξίας περίπου 300 δις ευρώ» αναφέρει.

Μετά την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βερνίκου την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί προσωπική του «επιτυχία» αφού έγινε μετά από δική του ανακοίνωση-καταγγελία για συμμετοχή σε offshore εταιρία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει τώρα στο στόχαστρο τον Γιάννη Στουρνάρα. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποδυναμώσει τα ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης προκαλώντας ταυτόχρονα τραύματα στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ