21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: 7 περίεργα «αθλήματα» που (ευτυχώς) δε θα ξαναδούμε – Οι μονομαχίες, το κυνήγι περιστεριών και το… κούρεμα κανίς

Ημερομηνία:

Αν το μπρέικ ντανς, το σκέιτμπορντ, η αναρρίχηση και το σερφ θεωρούνται πια επίσημα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί όχι και το κούρεμα κανίς;

Και αν νομίζετε ότι πρόκειται για υπερβολή, κάνετε λάθος.

Το κούρεμα κανίς θεωρήθηκε όντως (δοκιμαστικά τουλάχιστον) αγώνισμα και συμπεριλαμβάνεται στα πιο περίεργα που έχουν γραφτεί στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων!

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά:

Ατομική…. συγχρονισμένη κολύμβηση

Η συγχρονισμένη ή συγχρονική ή καλλιτεχνική ή ρυθμική κολύμβηση (έχει περάσει από διάφορα ονόματα) είναι ένα από τα εντυπωσιακά ολυμπιακά αθλήματα και βασίζεται ακριβώς στον συγχρονισμό των μελών της ομάδας που εκτελεί το πρόγραμμα.

Κι όμως, με κάποιον… ανεξήγητο τρόπο, η… ατομική εκδοχή του αθλήματος του συγχρονισμού ήταν ολυμπιακό άθλημα το 1984, το 1988 και το 1992.

Άλμα εις μήκος και άλμα εις ύψος με άλογο

Εδώ έχουμε έναν συνδυασμό ιππικού αθλήματος και… στίβου, όπου φυσικά το άλογο είναι ο πραγματικός νικητής, αλλά ο αναβάτης παίρνει τη δόξα.

Τον… πρωτότυπο αυτό συνδυασμό παρουσίασε το Παρίσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1900, όπου άλογο και αναβάτης έκαναν… άλμα εις ύψος, αλλά και εις μήκος!

Κατάδυση… μήκους

Αν και έχουμε συνηθίσει σε ένα άλλο είδος καταδύσεων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1904 στο St Louis, οι αθλητές δε διαγωνίστηκαν ούτε σε φιγούρες, ούτε σε σωστή πτώση, ούτε σε τίποτα από αυτά που ξέρουμε.

Απλώς βούτηξαν στην πισίνα για να διαπιστωθεί πόση ώρα μπορούσαν να παραμείνουν κάτω από το νερό μέχρι να βγουν ξανά στην επιφάνεια!

Και οι 5 διαγωνιζόμενοι ήταν Αμερικανοί, με νικητή τον William Dickey στα 19,05 μέτρα!

Πυροβολισμός περιστεριών

Το ντροπιαστικότερο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων έλαβε χώρα στο Παρίσι, το 1900.

Στόχος, να σκοτώσει ο καθένας όσα περισσότερα περιστέρια μπορούσε και μάλιστα, όποιος «έχανε» δύο στη σειρά αποκλειόταν από το «άθλημα».

Νικητής ο Βέλγος Leon de Lunden με «σκορ» 21 περιστέρια.

Στο τέλος του αγωνίσματος, περισσότερα από 300 περιστέρια είχαν πέσει νεκρά...

Μονομαχία με πιστόλια

Αυτό έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 στη Στοκχόλμη, αλλά δεν ήταν τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται, καθώς οι συμμετέχοντες στην πραγματικότητα δεν πυροβολούσαν ο ένας τον άλλον. Αντίθετα, οι αθλητές που συμμετείχαν έπρεπε να πυροβολούν κούκλες με στόχους ζωγραφισμένους στο στήθος τους.

Κολύμβηση 200 μέτρων… μετ’ εμποδίων

Άλλη μια φαεινή ιδέα στους Ολυμπιακούς του 1900, στο Παρίσι και δη στο Σηκουάνα, που τότε δεν ήταν τόσο μολυσμένος.

Οι κολυμβητές έπρεπε, μεταξύ άλλων, να σκαρφαλώσουν σε στύλο και βάρκες, να κολυμπήσουν κάτω από βάρκες και να αντιμετωπίσουν κυριολεκτικά διάφορα εμπόδια, σε ένα είδος Ολυμπιακής έκδοσης του Total Wipeout.

Πρωταθλητής ήταν ο Αυστραλός Φρεντ Λέιν.

Κούρεμα κανίς

Και πάλι στο Παρίσι του 1900, οι θεατές είχαν την… τύχη να απολαύσουν μαζικά κουρέματα κανίς.

Επρόκειτο για ένα δοκιμαστικό γεγονός, χωρίς πλήρες Ολυμπιακό καθεστώς, το οποίο… μυστηριωδώς απέτυχε.

Ωστόσο 128 διαγωνιζόμενοι εμφανίστηκαν μπροστά σε 6.000 άτομα στο πάρκο Bois De Boulogne, όπου έπρεπε να κουρέψουν όσο περισσότερα κανίς μπορούσαν μέσα σε δύο ώρες.

Νικήτρια, στέφθηκε η Avril Lafoule, κουρεύοντας συνολικά 17 κανίς…

topontiki.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...