15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ολόκληρο οπλοστάσιο σε σπίτι 32χρονου στα Χανιά

Ημερομηνία:

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο εντόπισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε σπίτι 32χρονου στην πόλη των Χανίων.Οι αστυνομικοί μετά από αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι σήμερα τα ξημερώματα βρήκαν ένα αυτόματο υποπολυβόλο Μάουζερ με δύο γεμιστήρες, κρυμμένα μέσα σε μια θήκη βιολιού.

Επίσης εντόπισαν ένα περίστροφο και 5 πιστόλια με 16 γεμιστήρες καθώς και 4 κυνηγετικές καραμπίνες, 2 φλομπέρ, ένα πιστόλι-στυλό και δεκάδες σφαίρες των 9 χιλιοστών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ενώ στην κατοχή του 32χρονου που συνελήφθη, αναλυτικά βρέθηκαν τα εξής :

Ένα υποπολυβόλο Mauser – Ένα πιστόλι Zastava των 9mm – Ένα πιστόλι Colt των 0,45 – Ένα πιστόλι Walther των 9 mm – Ένα πιστόλι Luger 9 mm – Ένα πιστόλι Talas 0,22 – Ένα περίστροφο 0,45 απο το οποίο είχαν ξυστεί οι αριθμοί – Ένα πιστόλι στιλό των 0,22.

Επίσης βρέθηκαν συνολικά 18 γεμιστήρες και 267 σφαίρες, δύο αεροβόλα και οι τέσσερεις καραμπίνες απο τις οποίες η μια διαμετρήματος 12 cal είχε τροποποιηθεί για να χωρά οκτώ φυσίγγια αντί των προβλεπομένων τριών.

Ο 32χρονος πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Αυστηροί έλεγχοι για την παράνομη οπλοκατοχή

Στο μεταξύ στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου απο τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ.Αρτέμη Κουτσαυτάκη και τον Δ/ντή της Υποδ/νσης Ασφαλείας Χανίων κ. Πάρι Χηνόπουλο τονίστηκε πως οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας, θα είναι συνεχείς.

Μάλιστα ο κ.Κουτσαυτάκης έκανε λόγο για ειδικό σχέδιο το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή, με στοχευμένους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και έρευνες σε ολόκληρο το νομό Χανίων.

Ναπολέων Σαραντίδης
sarantidis@flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ