Ομάδα Αντίστασης Σελίνου: Για την αστυνομοκρατούμενη παρέλαση στα Χανιά

“Μην αφήσετε αυτά τα πουλημένα

κριάρια της τυραννίας να

μασκαρέψουν και ν΄αφανίσουν τους Έλληνες”

Στρατηγός

Μακρυγιάννης

Ο φετινός “εορτασμός” της 25 ης Μαρτίου, στα αστυνομοκρατούμενα Χανιά, όπως και στην Αθήνα και τις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας, είναι απόλυτα σημαδιακός, για την τροπή των πραγμάτων στη χώρα.

Με την οργάνωση “πριβέ” παρέλασης προς τιμήν του Γ.Γ. της περιφέρειας Κρήτης, (που όλως τυχαίως θυμήθηκε τα Χανιά μας), των βουλευτών, δημάρχων κλπ επισήμων, η έννοια του δημόσιου χώρου, του βασικότερου ίσως συστατικού

της δημοκρατίας, προκλητικά καταλύθηκε. Αφού χωρίς δημόσιο χώρο συνάθροισης, με ελεύθερη παρουσία λαού, δήμος και δημοκρατία δεν υφίστανται.

Το κέντρο των Χανίων, μετατράπει σε περίκλειστο φρούριο, με εκατοντάδες αστυνομικούς, σε κάθε γωνιά και πίσω από κάθε δέντρο, να απαγορεύουν την διέλευση στους πάντες,  μαθητές, γονείς, δασκάλους, καθηγητές.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με τόνους χημικών και μερικές δεκάδες προβοκατόρικων επεισοδίων στην Αθήνα, επιβλήθη  η άποψη ότι το κράτος μπορεί να διαλύει προληπτικά το λαό, να μην του επιτρέπει να συναθροίζεται σε συγκεκριμένα σημεία, τουλάχιστον για κάποια ώρα.

Σε ποιο άλλο δυτικό κράτος, καταβάλλει τέτοιο κόστος ο λαός μιας χώρας, όχι διότι υπάρχει κάποια απειλή σαμποτάζ ή τρομοκρατικής ενέργειας αλλά για να μην αποδοκιμαστεί το πολιτικό κατεστημένο και να διαφυλαχθεί εν όψει μετεκλογικών προοπτικών το “ίματζ” συγκεκριμένων στελεχών, που βρίσκονται στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων;

Η διοργάνωση των “πριβέ” παρελάσεων, σε περίκλειστους, “αποστειρωμένους” από το λαό,  σε (μη-) δημόσιους χώρους, υποτάσσει τα όποια νοήματα της ιστορικής επετείου, στα συμφέροντα, επικοινωνιακά και εκλογικά, μιας συγκεκριμένης πολιτικής ηγεσίας και όσων την πατρονάρουν και αποδεικνύει ότι πίσω από τις μεγαλοστομίες περί πατριωτισμού και σωτηρίας της χώρας, κρύβεται η προσπάθεια περαιτέρω οικονομικής κερδοσκοπίας και πολιτικής ενίσχυσης του ίδιου ακριβώς κατεστημένου που χρεοκόπησε τη χώρα.

Αποδεικνύει όμως και ότι αυτό το κατεστημένο είναι τώρα πιο φοβισμένο και πιο κυνικό. Για αυτό και πιο επικίνδυνο παρά ποτέ.

Προς τι οι 67 συνολικά συλλήψεις συμπολιτών μας, κατά τη διάρκεια και μετά την παρέλαση, παρά στην τρομοκράτηση του λαού και στην αποθάρρυνση δράσεων ανατροπής αυτού του κατεστημένου;

Οι Χανιώτες και οι Χανιώτισσες που θέλησαν να δουν τα παιδιά τους στην παρέλαση, ή να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας και αφαίμαξης της ζωής μας, έλαβαν μια πρόγευση  του  τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Μένει να αποφασίσουμε  εάν θα αποδεχθούμε – προσκυνήσουμε, αυτή  την “νέα τάξη” επιβολής ή αν θα μιμηθούμε τα παραδείγματα των προγόνων μας, για να τους “αποτινάξουμε από το σβέρκο μας”, το ταχύτερο δυνατόν, πριν να είναι πολύ αργά.

Ομάδα Αντίστασης Σελίνου

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων – Η Ευρώπη στο επίκεντρο

Για πρώτη φορά, και παρά τη μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές, το ζήτημα “Ευρώπη” απασχολεί έντονα…

24 mins ago

Γυάρος: Η κυβέρνηση την παραδίδει στα «νύχια» της αγοράς – Οργή από τους εξόριστους

Κάλεσμα για συμμετοχή σε παρέμβαση, στη «φιέστα» της παρουσίασης του διαγωνισμού για την μετατροπή του κτιρίου…

26 mins ago

“H εργατική τάξη πάει στην κόλαση”: Μουσική ανάγνωση στο 3ο φεστιβάλ βιβλίου Χανίων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, έπειτα από πρόσκληση του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, παρουσιάζει μια μουσική ανάγνωση βασισμένη στο βιβλίο του Ντιντιέ Εριμπόν, «Επιστροφή στη Ρενς». Το βιβλίο επιχειρούν να ζωντανέψουν με λόγια και μουσική ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης με τον Βρετανό μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Gary Salomon. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024,…

1 hour ago

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης νομού Χανίων μετά και την πρόσφατη εκλογική…

1 hour ago

Ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια στην Αμπεριά ο Δήμος Χανίων

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής στις κοινόχρηστες υποδομές του Δήμου Χανίων…

1 hour ago

Ισοβίτης δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές στα Χανιά και διέλυσε το αυτοκίνητο εισαγγελέα!

Ο ισοβίτης έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και εκτίει την…

1 hour ago

This website uses cookies.