17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ομάδα γιατρών στην Ιρλανδία ζητά αλλαγή στρατηγικής στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού: “Είναι δυνατή η συνύπαρξη με τον ιό”

Ημερομηνία:

Μία ομάδα δεκαπέντε γιατρών στην Ιρλανδία, σύμφωνα με την Irish Times, ζητά από την κυβέρνηση της χώρας να αλλάξει στρατηγική στην αντιμετώπιση της πανδημίας ώστε να λάβει υπόψη τις εξελίξεις που έχουν επέλθει τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με γράμμα το οποίο και δημοσιοποίησαν τα μέτρα που βασίζονται σε λοκντάουν έχουν μικρή αποτελεσματικότητα ενώ πλέον με τα εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί “είναι δυνατή η συνύπαρξη με τον ιό”

Λένε ότι η εθνική στρατηγική δεν έχει εξελιχθεί στον ίδιο βαθμό με τις επιστημονικές εξελίξεις που έχουν επέλθει από την άνοιξη.

Όπως αναφέρεται, σήμερα η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι “τελείως διαφορετική” σε σχέση με την πρώτη περίοδο καθώς υπάρχει πληθώρα δεδομένων “για ένα σημαντικό βαθμό ανοσίας στην κοινότητα”.Λένε ότι η στρατηγική της Ιρλανδίας μοιάζει να αγνοεί τις τεράστιες επιπτώσεις ασθενειών όπως ο καρκίνος καθώς και το γεγονός ότι αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο από τον ιό είναι οι πιο ασθενείς στην κοινωνία.

Επίσης αναφέρεται ότι μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά είναι “κλινικά σημαντικά σε όρους μεταδοτικότητας ή επιπτώσεων”.

Χρησιμοποιώντας τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας του καθηγητή Ιωαννίδη, το γράμμα υποστηρίζει ότι η βαθμός θνησιμότητας από τον ιό βρίσκεται μεταξύ 0,23 – 0,27% ενώ για τις ηλικίες κάτω των 70 ετών ο κίνδυνος θανάτου πέφτει στο 0,05%.

“Λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο σώμα νέων δεδομένων, εμείς ως γιατροί απαιτούμε η συζήτηση να ανοίξει σε ένα μεγαλύτερο εύρος ιατρικών και επιστημονικών ειδικών”.

Προτείνουν μία “περισσότερο επικεντρωμένη και εντατική στρατηγική προστασίας για αυτούς που πραγματικά την έχουν ανάγκη”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...