Categories: ΤΟΠΙΚΑ

ΟΜΑΣ: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ

Η κυβέρνηση των μνημονιακών πολιτικών διάλυσης, επιτίθεται στους συλλογικούς αγώνες με το πιο αντιδημοκρατικό της πρόσωπο. Με την αστυνομική καταστολή και την εφαρμογή της επιστράτευσης εκβιάζει πλήθος εργαζομένων, και τους αφαιρεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία για τις τραγικές περικοπές των μισθών τους. Η προπαγάνδα των ΜΜΕ παρουσιάζει τους απεργούς ως προνομιούχους και διεφθαρμένους, και ολοκληρώνεται με την επιμονή στην ταλαιπωρία των πολιτών. Είναι πια καιρός ν’ αντιληφθούμε ότι η μεγαλύτερη ταλαιπωρία του λαού δεν προέρχεται από τους απεργούς, αλλά από τα καθημερινά μέτρα οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσής του.

Η Ομάδα Αντίστασης Σελίνου καταδικάζει αυτή τη στάση της Τρόικας του κοινοβουλίου, που θυμίζει άλλες εποχές κι άλλα πολιτεύματα. Καταδικάζει τη βίαιη καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων και του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας είναι κοινός. Οι ίδιες πολιτικές εξανεμίζουν τους μισθούς των εργαζομένων και πολλαπλασιάζουν την ανεργία, οι ίδιες πολιτικές καταπατούν το φυσικό πλούτο της χώρας προς όφελος των πολυεθνικών μεγαλοκαρχαριών, οι ίδιες πολιτικές προκαλούν τις χιλιάδες των αυτοκτονιών στη χώρα μας.

Ο αγώνας είναι ένας λοιπόν. Είναι ο αγώνας για την Ελευθερία. Η αλληλεγγύη ας είναι το όπλο μας στον πόλεμο ενάντια στο ξεπούλημα, την εξαθλίωση και την υποδούλωση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

6 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

6 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

6 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

6 hours ago

This website uses cookies.