14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ομιλία Μαρκογιαννάκη στο Καστέλι

Ημερομηνία:

Στο αμφιθέατρο του Δήμου Κισσάμου μίλησε χθες, Κυριακή 11/01/2015, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος Βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Στην ομιλία του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στις εκβιαστικές μεθοδεύσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του συμμάχου της κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Ανέλυσε πόσο επιβλαβής μπορεί να αποβεί για τον τόπο η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με δεδομένες τις εθνικές εκκρεμότητες που υπάρχουν και οι οποίες σε συνδυασμό με την επαπειλούμενη πολιτική αστάθεια, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη διαιώνιση της κρίσης.

Οι πρόωρες εκλογές μπορεί να αποδειχθούν πράξη πολιτικής αφροσύνης. Ο πολιτικός ρεαλισμός και η πατριωτική συμπεριφορά επέβαλαν να υπάρξει συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ούτως ώστε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για την έξοδο από το Μνημόνιο, να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και τέλος να δημιουργηθεί μια εθνικής εμβέλειας διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα διαπραγματεύετο το μέγα θέμα του εξωτερικού χρέους.

Οι αρνητικές επιπτώσεις της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ήδη τις έχει γνωρίσει ο τουρισμός και οι διεθνείς εμπορικές συναλλαγές.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης περαιτέρω ανέλυσε το μέγεθος και την εξέλιξη της κρίσης που μαστίζει τη χώρα και τις προοπτικές για την αντιμετώπιση της. Τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού και να αποφασίσουν με σοβαρότητα, αφού ενημερωθούν σωστά, την εκλογή της επόμενης κυβέρνησης τους.

Τέλος, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι κινούνται στη σφαίρα του εφικτού και της πολιτικής σοβαρότητας.

Κλείνοντας, ο κ. Μαρκογιαννάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες Κισσάμου θα στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο προσωπικά, προκειμένου να συνεχίσει να είναι Βουλευτής τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...