26.6 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Επιμένει στις διαγραφές, θέτει τελεσίγραφα

Ημερομηνία:

Σκληρή επίθεση κατά των διαφωνούντων εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνεδρίαση – ορόσημο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην οποία είναι στραμμένο το πολιτικό ενδιαφέρον.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημειώθηκε ένταση ενώ δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες, ειδικά στην αρχή του λόγου, με τον πρόεδρο της Κ.Ε., Πάνο Ρήγα, να προειδοποιεί όσους θορυβούν ότι εάν συνεχίσουν θα πρέπει να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να κάνει το μαύρο – άσπρο υποστηρίζοντας ότι η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών «δεν είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η αρχή της ενότητας» και ότι «σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικά λεπτά ή έστω λίγες ώρες».

«Η ενότητα αρχίζει τώρα» είπε την ίδια ώρα που ζήτησε διχαστικά η πλειοψηφία να καταδικάσει τη στάση των τεσσάρων για να μην φέρουν πλέον «την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ» γιατί κατά τον ίδιο «δεν μπορεί να τον εκπροσωπούν».

Μάλιστα, έκανε λόγο για «χορό υβριστών» και έθεσε τελεσίγραφο καλώντας την Επιτροπή Δεοντολογίας να αποφασίσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για όλες τις υποθέσεις.

«Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν. Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό το οποίο το ψηφίσατε πέρυσι» είπε επιμένοντας στην πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα.

Προκλητικές δηλώσεις περί 5η φάλαγγας της Ν.Δ.

«Μόνο αυτοί που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταίο φεύγουν. Όλοι οι άλλοι είμαστε εδώ» ισχυρίστηκε. «Όλοι εμείς που θα ξεκινήσουμε σήμερα είμαστε πολλοί, διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά έχουμε ένα κοινό: Κανείς μας δε θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της ΝΔ» είπε προκαλώντας αντιδράσεις με τη φράση «αίσχος» να ακούγεται από το πλήθος.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πως βαρέθηκε να ακούει αναλύσεις για τις διαγραφές και πως «είναι η τελευταία φορά που τα εσωκομματικά απασχολούν το κόμμα. «Ποια η λύση όταν τα όργανα διστάζουν ή φαίνονται να διστάζουν να πάρουν αποφάσεις; Συζητήσεις επί συζητήσεων, γραφειοκρατία, εισηγήσεις που δεν έρχονται, λόγια που περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνουν πράξη» είπε.

Νωρίτερα, υποστήριξε πως τα συγκεκριμένα στελέχη προσβάλλουν τα μέλη της Κ.Ε., επέκρινε το γεγονός ότι δεν έχουν ανασκευάσει. «Εσείς αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε; Όταν μετά από κάθε καθυστέρηση, τα ίδια πρόσωπα βγαίνουν στα ίδια κανάλια και τρώνε τις σάρκες του ίδιου τους του κόμματος; Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλη μία μέρα, άλλη μία εβδομάδα, άλλον ένα μήνα τη live δυσφήμισή του από τα στελέχη εκείνα που θέλουν ένα πράγμα: να τον τελειώσουν πριν φύγουν» ρώτησε τους παριστάμενους.

«Μέρα παραδοχής για το διασπασμένο κόμμα»

Η σημερινή μέρα, για τον κ. Κασσελάκη, είναι η μέρα της παραδοχής ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εδώ και χρόνια διασπασμένο κόμμα που δεν ήθελε να το παραδεχτεί».

"google ad"

Επέμεινε πως «η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια. Θυμηθείτε πόσες φορές ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που έκανε αντιπολίτευση στη ΝΔ, έτρεχε να μαζεύει άστοχες δηλώσεις που έβλαπταν τον ΣΥΡΙΖΑ και του ψαλίδιζαν ή του γκρέμιζαν τα ποσοστά. Πόσες φορές ένας ηγέτης είδε το πολιτικό του μέγεθος να κονταίνει από μικρούς ανθρώπους».

Επίσης, αναφέρθηκε στα πιθανά σχέδια για «νέες κινήσεις ή νέα κόμματα που θα κατέβουν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, κάποιοι έχουν πάρει την απόφασή τους να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να αφουγκραστούν την κοινωνία. Νομίζουν ότι θα πάρουν ένα 3%, αλλά τα αριστερόμετρά τους ούτε 0,3% δε θα μετρήσουν.

»Γιατί όσο εκείνοι θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες -μπορούμε να το πούμε και πολιτική του Pummaro-, υποσχέθηκε ότι «η δική μας Αριστερά» θα επαναφέρει το κράτος δικαίου και τα εργασιακά δικαιώματα, θα λύσει το θέμα της στέγης και θα παρεμβαίνει για τα ζήτημα του κλίματος, της φτώχειας και τα δικαιώματα».

«Καρφιά» σε Τσακαλώτο και Κατρούγκαλο

Στην αρχή της ομιλίας του εξαπέλυσε «καρφιά» κατά των πρώην υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Κατρούγκαλο επικρίνοντας τα περί τοπικών νομισμάτων και απέδωσε στην πολυφωνία την αποτυχία στις εκλογές και την απώλεια 600.000 ψηφοφόρων.

«Αλλο πράγμα η κουλτούρα δημοκρατίας, και άλλο η κουλτούρα αυτοκτονίας» είπε σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη βαριά ήττα στις εκλογές γιατί δεν έδωσε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση.

«Τέλος η κομματίλα και η καμαρίλα» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Κασσελάκης και σε ό,τι αφορά την κριτική για τον πυρήνα των συνεργατών του υποστήριξε ότι δεν έχει στενό κύκλο προκαλώντας ξανά αντιδράσεις από μέλη της Κ.Ε.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...