19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ομπάμα σε Τσιπρα: η Ευρώπη πρέπει να φύγει από την περίοδο της λιτότητας και να δώσει έμφαση στις πολιτικές ανάπτυξης

Ημερομηνία:

Τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης για στροφή προς την ανάπτυξη και την πρόθεσή του να υπάρξει μια συνεργασία σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική του νίκη. Κατά τη συνομιλία τους, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως στοίχημα για την Ευρώπη είναι η εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης και εξέφρασε την υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως είπε ο αμερικανός πρόεδρος στον πρωθυπουργό, η Ευρώπη πρέπει να φύγει από την περίοδο της λιτότητας και να δώσει έμφαση στις πολιτικές ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι προσβλέπει σε συνεργασία σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, ενώ συνέστησε στον Τσίπρα να ξεκουραστεί μετά την κουραστική προεκλογική περίοδο. Ωστόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε πως είναι δύσκολο να ξεκουραστεί αυτή την περίοδο, καθώς η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ