14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ομόφωνη απόφαση Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων: Καμία συνάντηση με εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο – Ένα βήμα πριν το black out το νοσοκομείο

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων αποφάσισε ομόφωνα να μην συναντηθεί με κανένα εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο. Ο λόγος είναι ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται ένα βήμα πριν το black out εξαιτίας των πολιτικών που ασκούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας.

Σε σχετικά ανακοίνωση δίνουν τον δικό τους απολογισμό για το ότι έχει συμβεί ως σήμερα:

Μηδέν προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού και Μηδέν προσλήψεις Επικουρικού προσωπικού (2015). Το προσωπικό των Νοσοκομείων είναι κάτω των ορίων ασφάλειας καθώς αποδεκατίστηκε από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις και τις μηδενικές προσλήψεις. Μόνο τους τελευταίους μήνες με τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και την ψήφιση τους, αποχώρησαν πάνω από 2.000 υγειονομικοί υπάλληλοι πανελλαδικά. Οι κενές οργανικές θέσεις πανελλαδικά ξεπερνάνε τις 30.000. Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων οι ελλείψεις ανέρχονται 112 σε ιατρικό προσωπικό, 250 άτομα σε νοσηλευτικό προσωπικό με επέκταση και στο λοιπό προσωπικό (Διοικητικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό) και τους οφείλονται πάνω από 11.000 ρεπό. Υπόψη ότι δεν συνυπολογίζονται οι καταργημένες από τα προηγούμενα μνημόνια οργανικές θέσεις. Το αποτέλεσμα είναι η εργασιακή εξουθένωση, η μονοβάρδια να είναι σύνηθες φαινόμενο στις κλινικές και να μην χορηγούνται οι κανονικές άδειες στους καλοκαιρινούς μήνες. Μετά τις δυσμενείς αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (67ο έτος), είναι επιτακτική η ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων του ΕΣΥ και της Πρόνοιας με ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσφέρουν. Τους οφείλονται δε δεδουλευμένα από το 2011 έως και σήμερα.

Τα νοσοκομεία διαλύονται από την υποχρηματοδότηση με αποτέλεσμα τα ταμεία να είναι άδεια με αποτέλεσμα τα χρέη να αυξάνονται στους προμηθευτές. Οι εταιρείες η μία μετά την άλλη διακόπτουν τις προμήθειες προϊόντων διατροφής, φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού και άλλων ειδών απαραίτητα στην ασφαλή και ποιοτική λειτουργία των Νοσοκομείων. Εξαιτίας αυτού αναστέλλονται χειρουργεία, υποβαθμίζεται η ποιότητα του φαγητού των ασθενών, εμφανίζονται σημαντικές ελλείψεις αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (βαμβάκι, γάζες, οινόπνευμα, σύριγγες κ.α). Τμήματα εφημερεύουν χωρίς υλικά και αναγκάζονται να ψάχνουν γάζες, βαμβάκι, οινόπνευμα, σύριγγες, κ.α. σε διπλανά τμήματα αλλά ακόμα και σε άλλα Νοσοκομεία για να καλύψουν τις ανάγκες της βάρδιας

Ο ΕΟΠΥΥ προορίζεται για πλασιέ των επιχειρηματιών της υγείας, προσφέροντας στην ουσία υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στους ασφαλισμένους με μία μικρή έκπτωση

Τα Κέντρα Υγείας μετά την 1/1/2015 (Ν. 4238/2014) μεταφέρθηκαν στις Υγειονομικές Περιφέρειες, παρά τις αντιδράσεις μας και εγκαταλείφθηκαν. Αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και στους εργαζόμενους οφείλονται  νυκτερινά και αργίες.

Συνεχής ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, απαξίωση των Δημοσίων Μονάδων Ψυχικής Υγείας , συρρίκνωση του ΕΚΑΒ που στενάζει από την έλλειψη ασθενοφόρων και πληρωμάτων.

Όλα αυτά τα προβλήματα τα γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα πολιτικά κόμματα, τα έχουμε επισημάνει και τα έχουμε αναδείξει ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ χωρίς κανένα αποτέλεσμα, δυστυχώς. Τα Νοσοκομεία και γενικά όλο το σύστημα υγείας αντέχει και στηρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ  στους υγειονομικούς υπαλλήλους. ΛΥΣΕΙΣ είναι αυτό που χρειαζόμαστε και δεν θα εμπλακούμε σε επικοινωνιακά πολιτικά παιχνίδια. Στην διάθεση οποιουδήποτε με στόχο την επίλυση των προβλημάτων για μετά τις εκλογές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...