24.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ομόφωνη απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για την δημόσια Υγεία: Να λειτουργήσει αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους

Ημερομηνία:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη σημερινή του συνεδρίαση υπό την προεδρία του Ευάγγελου Ζάχαρη, ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει την στήριξη του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δομές της δημόσιας υγείας στην Κρήτη. Υπογράμμισε την ανάγκη στελέχωσής τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα υποστηρίξει την ολοκληρωμένη, πλήρη και ασφαλή λειτουργία όλων των νοσοκομείων του νησιού και του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων ζητά και διεκδικεί άμεσες προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για την εύρυθμη λειτουργία όλων των κλινικών του Βενιζέλειου νοσοκομείου. Να μονιμοποιηθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλο το επικουρικό και με όλων των ειδών συμβάσεων προσωπικό. Να μην μετατραπεί το Βενιζέλειο σε κέντρο υγείας. Να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν νέα κέντρα υγείας.

Το ΠΑΓΝΗ να ενισχυθεί ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, αυτόν της τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Να στελεχωθούν άμεσα τα νοσοκομεία του Λασιθίου, του Ρεθύμνου και των Χανίων με το μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που διεκδικούν τα σωματεία των υγειονομικών. Να λειτουργήσει αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, με την αποκλειστική ευθύνη στο κεντρικό κράτος.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

#ακρίτα: Το twitter δεν «ξεπλένει» την Ακρίτα – Νεοπλουτίστικη ξετσιπωσιά

Η Θάτσερ έλεγε "δεν υπάρχει φτωχοί, υπάρχουν κακοί χαρακτήρες",...

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς...