17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ομόφωνο ψήφισμα του μαρτυρικού Δήμου Καντάνου – Σελίνου για την αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα του εθνικιστή Χάινς Ρίχτερ

Ημερομηνία:

Η κατακραυγή δεν έχει τελειωμό για την απόφαση του Πανεπιστημίου Κρήτης να αναγορεύσει τον καθηγητή Ρίχτερ ως διδάκτορα. Σήμερα, στην εφημερίδα μας, έφθασε ομόφωνο ψήφισμα του μαρτυρικού Δήμου Καντάνου Σελίνου που καταδικάζει την απόφαση αυτή του πανεπιστημίου και απαιτεί την άμεση ανάκληση.

Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής:

Μεγάλα ερωτηματικά μας δημιουργεί η απαράδεκτη ομόφωνη απόφαση του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης που αποφάσισε να αγορεύσει τον καθηγητή Ρίχτερ ως διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών συμβάλλοντας  «συνειδητά» στην προσπάθεια που γίνεται να αλλοιωθεί η πραγματική ιστορία της Κρήτης.

Η πράξη του αυτή αθωώνει του Γερμανούς ναζί και καταδικάζει τους Κρήτες που πάλευαν για την ελευθερία τους.

Ο γερμανός εθνικιστής Χάινς Ρίχτερ υπηρετεί την ναζιστική θέση ότι οι λαοί δεν έχουν δικαίωμα λαϊκής αντίστασης κατά των κατακτητών αποκαλεί την αντίσταση των Κρητών «βρώμικη, κτηνώδη» και τους φασίστες επιδρομείς «ιππότες με ιδεαλισμό» εξισώνοντας θύτες και θύματα, δολοφόνους και αθώους.

Καταδικάζουμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης γιατί θεωρούμε ότι με την απόφασή τους αυτή συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια που γίνεται να αλλοιωθεί η πραγματική ιστορία της Κρήτης και ειδικότερα του τόπου μας που ολόκληρα χωριά ισοπεδώθηκαν από την κτηνώδη συμπεριφορά των ναζί κατακτητών.

Απαιτούμε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απαράδεκτη ομόφωνη απόφαση για να αποκαταστήσει το κύρος του και να μην γίνεται «συνεργός» σε τέτοιες επικύνδυνες ενέργειες που αμαυρώνουν την παλλαική άμυνα των Κρητών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...