13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Ομόφωνο ψήφισμα του Πολυτεχνείου Κρήτης για την απώλεια του Εμμανουήλ Μαρμαρά

Ημερομηνία:

Ομόφωνο ψήφισμα Σύγκλητου Πολυτεχνείου Κρήτης:

Με βαθύτατη οδύνη η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης πληροφορήθηκε τον αδόκητο χαμό του Καθηγητή και πρώην Προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ιδρύματος Εμμανουήλ Μαρμαρά.

‘Ο Εμμανουήλ Μαρμαράς, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής, διδάκτωρ (PhD) του ΕΜΠ στην ‘Πολεοδομία και Χωροταξία’ και του Πανεπιστημίου του Λέστερ (Leicester) του Ηνωμένου Βασιλείου στην ‘Ιστορία της Πόλης’, προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο Πολυτεχνείο Κρήτης ως Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών από το ακαδημαϊκό έτος 2006-07 έως το 2012.

Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά την περίοδο 2010-12, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου και της Επιτροπής Ερευνών.

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του πορείας υπήρξε πρόεδρος του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (περίοδος 2002-04), όπου διετέλεσε καθηγητής επί μία δεκαετία (1996-2006), δίδαξε στο ΕΚΠΑ, στο ΟΠΑ και στο ΕΑΠ, και παράλληλα υπήρξε μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων και φορέων.

Ο αιφνίδιος θάνατός του στερεί την ακαδημαϊκή κοινότητα από έναν άξιο επιστήμονα που είχε να προσφέρει ακόμα πολλά.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του και με ομόφωνο ψήφισμά της αποφάσισε την κοινοποίηση του παρόντος στην οικογένεια του εκλιπόντος καθώς και στον τοπικό τύπο.

Ο Πρύτανης, οι Αναπληρωτές Πρύτανη  και τα μέλη της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης”

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρυστιανού: «Το κίνημα μπορεί να γίνει κόμμα»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ιδρύσει κόμμα η Μαρία Καρυστιανού,...

Τιμές τροφίμων στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές και πού κατατάσσεται η Ελλάδα

Η Ευρώπη είναι μια ποικιλόμορφη ήπειρος με σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές...