12.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

ΟΟΣΑ: «Επικίνδυνη οδός» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Ημερομηνία:

Οι πολιτικοί και οικονομικοί αξιωματούχοι δεν πρέπει να περιγράφουν τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μια «επικίνδυνη οδό», αλλά αντίθετα να ομιλούν για τα μέσα εξόδου από την κρίση, δήλωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ‘Ανχελ Γκουρία.
«Αυτό που λέμε είναι “μην στέλνετε στην Ελλάδα σήματα για το πώς να βγει από το ευρώ, αλλά ας της απευθύνουμε μάλλον μηνύματα για το πώς να βγει από την κρίση της”», δήλωσε ο Γκουρία στο Παρίσι στη διάρκεια ενός φόρουμ του ΟΟΣΑ.

Ο γενικός γραμματέας του κλαμπ των πλούσιων χωρών ζήτησε να ενθαρρυνθεί η Ελλάδα «να συνεχίσει να στηρίζεται στις πολλές και δύσκολες προσαρμογές που έχει πραγματοποιήσει ως τώρα».

Για τον Γκουρία, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε ως αποτέλεσμα να «χαθούν» όλα αυτά που επενδύθηκαν για να στηριχθεί αυτή η χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.

«Επιπλέον δεν είμαστε αληθινά ικανοί να μετρήσουμε αντικειμενικά τι θα συνέβαινε αν πηγαίναμε προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

«Κατά κάποιον τρόπο, είναι η λύση της ευκολίας, αλλά από μια άλλη πλευρά, είναι η πιο επικίνδυνη και η λιγότερο γνωστή», τόνισε.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...