Με σφραγίδα υπουργού δόθηκε το πράσινο φως στους κτηνοτρόφους να δικαιούνται επιδότηση για χρήση βοσκοτόπου, ανεξαρτήτως απόστασης!
Όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το 2019, ο ΟΠΕΚΕΠΕ εισηγήθηκε στον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, τη χρησιμοποίηση γης για τους Κρητικούς κτηνοτρόφους και εκτός Κρήτης, σε όλη σχεδόν την Ελλάδα (110.000 εκτάρια εκτός Κρήτης), με το πρόσχημα ότι δεν έφτανε η γη για τα ζώα που δήλωναν.
Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε και η Δυτική Μακεδονία (Γράμμος) σε Θεσσαλούς αγρότες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αρχική απόφαση, το 2014, έλεγε πως αυτοί που παίρνουν αυτή τη γη πρέπει να έχουν και ζώα. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τροποποίησε την απόφαση και κατήργησε την απόφαση να έχουν ζώα.
Το 2020, η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχτηκε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται σαν βοσκότοποι οι ξυλώδεις εκτάσεις.
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.