25.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

Οργή στην Εκκλησία της Αλβανίας για Κρητικό Αρχιμανδρίτη – Τι απαντά η Μητρόπολη Ρεθύμνης

Ημερομηνία:

Η δημοσιοποίηση της οργισμένης ανακοίνωσης της Εκκλησίας της Αλβανίας προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο κ. Πρόδρομος καταδικάζει την ανάρτηση του κληρικού της Μητροπόλεως του και υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του ότι «καθίσταται απολύτως σαφές ότι οι ύβρεις και οι ειρωνείες από ένα κληρικό, αναφερόμενες σε οποιοδήποτε πρόσωπο, πολύ περισσότερο σε ένα Προκαθήμενο Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν γίνονται αποδεκτές και αποδοκιμάζονται έντονα».

Επίπλέον ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, χωρίς να αρνείται ότι έγιναν οι αναρτήσεις, επισημαίνει ότι «ανάλογες συμπεριφορές δεν θα επαναληφθούν και δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον».

Η δήλωση του Σεβασμιωτάτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου έχει ως εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα στα Μέσα Γενικής Ενημερώσεως για υβριστική ανάρτηση κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εναντίον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, καθίσταται απολύτως σαφές ότι οι ύβρεις και οι ειρωνείες από ένα κληρικό, αναφερόμενες σε οποιοδήποτε πρόσωπο, πολύ περισσότερο σε ένα Προκαθήμενο Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν γίνονται αποδεκτές και αποδοκιμάζονται έντονα.

Ανάλογες συμπεριφορές δεν θα επαναληφθούν και δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Κάθε διάλογος επί παντός θέματος χρειάζεται μόνο επιχειρήματα και αλληλοσεβασμό, με επίγνωση της θέσης και της ευθύνης που καθένας κατέχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού!

Καλή Παναγία!

+ ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη

ΗΕλλάδα με 621 θανάτους το 2023 από τροχαία κατατάσσεται στην 26η θέση ανάμεσα...

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για πρόεδρος και η Μιλένα Αποστολάκη

Συνεχίζεται ο χορός των υποψηφιοτήτων μετά την συνεδρίαση της...

«Φαρμάκι» από σήμερα ο σερβιριζόμενος καφές – Επιστρέφει στο 24% ο ΦΠΑ

Από σήμερα επανέρχονται στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24% ο σερβιριζόμενος καφές και...