21.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Οργίστηκαν οι συνδικαλιστές εφοριακοί από τον προπηλισμό εφοριακών στη Ρόδο – Ζητούν τη στήριξη της κοινωνίας

Ημερομηνία:

Αξέχαστη θα μείνει σε τρεις εφοριακούς η επίσκεψή τους σε πανηγύρι της Ρόδου.

Το περιστατικό συνέβη στο πανηγύρι των Μαριτσών στη Ρόδο όταν η τριάδα των εφοριακών πήγε για έλεγχο. Μόλις τους αντίκρισαν οι κάτοικοι, σύμφωνα με τη Ροδιακή, τους αποδοκίμασαν έντονακαι στη συνέχεια τους προπηλάκισαν. Ήταν τέτοια η ένταση των αντιδράσεων των πολιτών που ο μόνος τρόπος για να διασωθούν ήταν να έρθει η αστυνομία να τους παραλάβει αφού τους γιούχαραν και τους απειλούσαν με ξυλοδαρμό.

Όμως, το γεγονός δεν τελειώνει εδώ, αφού στο κλιμάκιο συμμετείχαν και στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας από την Αθήνα και το περιστατικό θεωρείται εξαιρετικά σοβαρά. Μάλιστα δόθηκε εντολή απόψε να σχηματιστεί δικογραφία και να ενημερωθεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου.

Και δεν αντέδρασε μόνο η κυβέρνηση υπέρ των εφοριακών αλλά και το συνδικαλιστικό τους όργανο το οποίο μιλά για “μικροσυμφέροντα λίγων και τα μεγαλοσυμφέροντα των ισχυρών” που όμως δεν είναι ισχυρότερα από το “δημόσιο συμφέρον” ενώ τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να δίνουν “τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής μαζί με την κοινωνία”.

Μάλιστα, οι συνδικαλιστές των εφοριακών λένε ότι θέλουν την κοινωνία στο πλευρό τους ενώ καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να περιφρουρήσει με κάθε μέσο τη διαδικασία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ – ΔΟΥ έχει ως εξής:

«Τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ως εργαζόμενοι στο Υπουργείο Οικονομικών, θα τη δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία γιατί είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους και όλες.

»Η φοροδιαφυγή είναι ένα διαρκές έγκλημα κατά της κοινωνίας, εντείνει τις φορολογικές ανισότητες και αδικίες και όποιος την ανέχεται είναι συνένοχος στο έγκλημα αυτό .

»Φοροδιαφυγή σημαίνει λιγότερα έσοδα, χειρότερη υγεία, χειρότερη παιδεία, και στο βάθος περιστολή της εθνικής κυριαρχίας και συνεχή εξάρτηση από τους δανειστές.

»Η προσπάθεια αυτή αν δεν είναι συλλογική θα αποτύχει, γι αυτό θέλουμε την κοινωνία να είναι στο πλευρό μας.

»Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να περιφρουρήσει με όλα τα μέσα, τη διαδικασία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες δίνουν καθημερινά αυτήν την μάχη, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

«Δηλώνουμε ότι και μέσα από τις υπάρχουσες δυσκολίες θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον. Γεγονότα σαν αυτό της Ρόδου, δεν μας πτοούν και δεν μας φοβίζουν γιατί το δημόσιο συμφέρον είναι ισχυρότερο από τα μικροσυμφέροντα των λίγων και τα μεγαλοσυμφέροντα των ισχυρών».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ