14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οργανωμένη απάτη στην Κρήτη σε βάρος συνεταιρισμών, εμπόρων και παραγωγών

Ημερομηνία:

Σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης καταγγέλλονται από αγροτικούς και τοπικούς Συνεταιρισμούς, εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων καθώς και μεμονωμένους εμπόρους και παραγωγούς, περιστατικά εξαπάτησης, από άγνωστους δράστες, οι οποίοι μετά από προηγουμένη επικοινωνία παραγγέλνουν μεγάλα φορτία με διάφορα προϊόντα (σταφύλια, λαδί, κρέατα, ντομάτες, οπωροκηπευτικα κ.λ.π) με προορισμό κυρίως χώρες του εξωτερικού, χωρίς τελικά να καταβάλλουν το συμφωνηθέν αντίτιμο.
Από την αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκύπτει ότι πρόκειται για οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες έχουν συσταθεί και λειτουργούν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως της Βαλκανικής,.

Από τις χώρες αυτές, τα μέλη των εγκληματικών ομάδων, με τη βοήθεια «εγχώριων» συνεργατών τους, καταφέρνουν να εξαπατούν τέτοιους συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες και να αποκομίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, παρακαλεί, όσους δραστηριοποιούνται στους κλάδους αυτούς, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίζονται οι συναλλαγές τους. Παράλληλα σε περίπτωση που αντιληφθούν οτιδήποτε επιλήψιμο κατά τις συναλλαγές τους, να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες Διωκτικές Αρχές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ