17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Οργουελικό καψώνι στους βουλευτές Σακοράφα – Αρσένη: Τους εγκλώβισαν επί ώρες 100 αστυνομικοί και τους ακολουθούσαν όπου πήγαιναν | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σε τραγέλαφο εξελίχθηκε το αστυνομικό «μπλόκο» στο ύψος του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ στη συμβολική πορεία των βουλετών του ΜέΡΑ25, οι οποίοι θέλησαν να φτάσουν στην αμερικανική πρεσβεία τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αρχικά οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, με επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, ωστόσο στη συνέχεια αποχώρησαν όλοι πλην της Σοφίας Σακοράφα και του Κρίτωνα Αρσένη… αλλά και των περίπου 100 αστυνομικών, οι οποίοι συνέχιζαν για έξι ώρες να δημιουργούν ένα τοίχος ώστε οι δύο βουλευτές να μην μπορούν να μετακινηθούν πέρα από το πεζοδρόμιο που βρίσκονταν.

Το σκηνικό ήταν πραγματικά οργουελικό αφού ως εικόνα βλέπουμε δυο ανθρώπους περικυκλωμένους από 100 άλλους αστυνομικούς.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του Kontra, που συνομίλησε με τους δύο βουλευτές, όπου πήγαιναν, σαν «σκιά», τους ακολουθούσαν οι αστυνομικοί, μπλοκάροντάς τους συνεχώς τον δρόμο, σε μία ιδιότυπη κράτηση για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διαπράξανε.

Σύμφωνα με τους δύο βουλευτές αυτή η πρωτόγνωρη εικόνα όπου δύο εκλεγμένοι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου βρέθηκαν κλεισμένοι σε μία ανθρωποφυλακή δημιουργήθηκε μετά από εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

“Απειλειται η ηρεμία της πόλης από δύο βουλευτές που είμαστε εδώ 6 ώρες και είναι 200 άτομα γύρω μας και δεν κάνουν τίποτα”, είπε η κ. Σακοράφα.

Τελικά μετά τις 9 το βράδυ η αστυνομία αποφάσισε να ανοίξει το δρόμο και να επιτρέψει στους δύο βουλευτές να κινηθούν ελεύθερα…

Δείτε το βιντεο από το 04:28:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...