16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Οριακά λειτουργούν τα σφαγεία του Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Με τα χίλια ζόρια λειτουργούν τα σφαγεία του Ρεθύμνου την κρίσιμη αυτή περίοδο ενόψει των γιορτών, με έναν αποσπασμένο υπάλληλο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφού επέστρεψαν από την άδειά τους οι δυο κτηνίατροι που βρίσκονται ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότησή τους.

Στις αρχές της εβδομάδας εγκρίθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αποσπάσεις δυο κτηνιάτρων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στα Χανιά και το Ηράκλειο, ωστόσο η μια πήρε άδεια επικαλούμενη λόγους υγείας.

Χθες ήρθε ο πρώτος αποσπασμένος κτηνίατρος από το Ηράκλειο και επιστρατεύθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και οι δυο κτηνίατροι που λίγο πριν βγουν στη σύνταξη είχαν πάρει τη νόμιμη άδειά τους κι έτσι μπορούν τουλάχιστον για αυτήν την περίοδο που σφάζονται καθημερινά δεκάδες αμνοερίφια, να λειτουργήσουν τα σφαγεία με τέσσερις συνολικά κτηνιάτρους να πραγματοποιούν ελέγχους.

Ωστόσο το Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για μεθοδεύσεις στην αντιμετώπιση της έλλειψης κτηνιάτρων στο Ρέθυμνο, υποστηρίζοντας πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι αναρμόδιος για κρεοσκοπικούς ελέγχους φορέας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
«Με τις μεθοδεύσεις της η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. αποκαλύπτει τον τρόπο και τη φιλοσοφία αντιμετώπισης των χρόνιων ελλείψεων κτηνιατρικού και γενικότερα Γεωτεχνικού Προσωπικού, τα προβλήματα που προκαλεί η συνειδητή αποστελέχωσή τους και η πλήρης αδιαφορία των κυβερνήσεων του δικομματισμού παλαιότερα και της τρικομματικής κυβέρνησης σήμερα, για την κάλυψη των πάγιων αναγκών με προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων.  Αντί για όλα αυτά, πρόσφατα αποφάσισαν την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και τη μείωση των οργανικών μονάδων κατά 30% τουλάχιστον,  που θα πολλαπλασιάσει αυτά τα προβλήματα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να σταματήσει αμέσως τις παραπάνω μεθοδεύσεις και να υλοποιήσει τα χρόνια αιτήματα των Γεωτεχνικών Σωματείων και της ΠΟΓΕΔΥ για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών όπως αυτές είχαν προσδιοριστεί από τις αρμόδιες Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ