17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Οριζόντιοι κραδασμοί στον ενδιάμεσο χώρο

Ημερομηνία:

Τα διαφημιστικά σποτ έχουν προκαλέσει την πρώτη σοβαρή εσωκομματική κρίση στο Ποτάμι. Το βίντεο με τίτλο «Πρώτη φορά» προβάλλουν μια κοπέλα και μία μεγαλύτερη γυναίκα οι οποίες μιλούν για την «πρώτη φορά» με υπονοούμενα  που παραπέμπουν στην ερωτική πράξη. Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο που συνοδεύει τα βίντεο: «H Άγγη έχει πολύ καιρό να το κάνει. Για την Μαρίλια θα είναι η πρώτη της φορά. Και οι δύο όμως διστάζουν, η κάθε μία για τους λόγους της. Δείτε τις ιστορίες δύο γυναικών…»
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές  Περικλής Βαλλιάνος και Βάσω Κιντή με αναρτήσεις τους στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο facebook, χαρακτηρίζουν  το σπότ κακούγουστο και σεξιστικό και ζητούν να αποσυρθεί.
Στην ανάρτησή του, ο κ. Περικλής  Βαλλιάνος αναφέρει: «Ζητώ να αποσυρθεί αμέσως το αισχρό και απαράδεκτο διαφημιστικό με τίτλο «πρώτη φορά», καθώς και το άλλο αχαρακτήριστο που το συνοδεύει. Οι «διαφημίσεις» αυτές προσβάλλουν κάθε γυναίκα με ένα διεστραμμένο χιούμορ. Και βέβαια υποσκάπτουν και προσβάλλουν κάθε αξία για την οποία υποτίθεται συγκροτήθηκε το Ποτάμι. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη για τα ανοσιουργήματα αυτά, αν και δεν είχα την παραμικρή γνώση και συμμετοχή. Αλλά βέβαια αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ηγεσία του κόμματος να βγει ευθαρσώς και να αποκηρύξει χωρίς περιστροφές το αίσχος των «διαφημίσεων» αυτών, και να ζητήσει συγγνώμη από κάθε γυναίκα, και θα έλεγα κάθε άνθρωπο γενικά, που θίγουν με βάναυσο τρόπο».
Απαντώντας σε επικρίσεις που δέχτηκε ο κ. Βαλλιάνος απάντησε ότι «το να οδηγείς το μυαλό κάποιου σε τέτοιες καταστάσεις σημαίνει ότι αποπροσανατολίζεις πλήρως την πολιτική επιλογή που έχει να κάνει με ώριμη σκέψη για το μέλλον του τόπου».
Σε ανάρτηση στον δικό της λογαριασμό, η υποψήφια για την Ευρωβουλή κ. Βάσω Κιντή, σημειώνει: «Βρίσκω τα δύο video του Ποταμιού με τις γυναίκες και την πρώτη τους φορά κακόγουστα και σεξιστικά. Το πρόβλημα δεν είναι ότι παρομοιάζεται η συμμετοχή στις εκλογές με την σεξουαλική πράξη και ότι μιλούν οι γυναίκες για το σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι μιλούν μόνο οι γυναίκες για το σεξ και περιμένουν και τον ωραίο τύπο. Δεν είδα να μας μιλάει κανένας άντρας για την πρώτη του φορά. Είμαι σίγουρη ότι μπορούσαμε να φτιάξουμε καλύτερα και πιο πρωτότυπα video”.

Ελιά όπως ΠΑΣΟΚ
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ελιάς και τα προσχήματα πέφτουν αφού στην πρόσκληση αναφέρεται ως μοναδικός ομιλητής ο Ευ. Βενιζέλος. Επομένως γίνεται σαφές ακόμη και για όποιον δεν το είχε καταλάβει ότι η Ελιά δεν είναι παρά το ΠΑΣΟΚ. Στην εκδήλωση αυτή δεν αναμένεται να παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου παρά το προσκλητήριο ενότητας και συσπείρωσης όλων των προσώπων και των δυνάμεων του χώρου που απευθύνει σήμερα μέσω της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει κάνει καμία κίνηση στήριξης της εκλογικής προσπάθειας της Ελιάς, ενώ δεν έχει κρύψει την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Μ. Κοππά με τη ΔΗΜΑΡ. Κοινή είναι η εκτίμηση στο ΠΑΣΟΚ ότι ο Γ. Παπανδρέου θα κινηθεί μετά τις ευρωεκλογές για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς έχοντας ως πλεονέκτημα την καλή σχέση που διατηρεί με την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

Μούδιασμα στη ΔΗΜΑΡ
Στην Αγίου Κωνσταντίνου δυσκολεύονται να συνέλθουν από το 1,7% που πέτυχε η υποψήφια της ΔΗΜΑΡ στην περιφέρεια Αττικής Μαρία Γιαννακάκη. Παρά τις καλές επιδόσεις Μπουτάρη και Καμίνη η προσωπική επιλογή του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος μάλιστα άδειασε τον Β. Οικονόμου που ήθελε να κατέβει στην περιφέρεια Αττικής, δεν δικαιώθηκε. Μάλιστα από κάποιους το αποτέλεσμα στην περιφέρεια Αττικής θεωρείται ως προμήνυμα για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η ΔΗΜΑΡ στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν θα πάρει σαφή θέση μεταξύ υποψηφίων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν αποκλείεται να διχαστούν τα στελέχη. Ηδη ακούγεται ότι εν αποκλείεται ο Γρ. Ψαριανός να στηρίξει ανοιχτά τον Γ. Σγουρό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...