Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Ορισμένες παρατηρήσεις γύρω από τη Γάζα

1. Όλα τα ΜΜΕ στον πόλεμο λένε ψέματα, είτε αυτά ανήκουν στην Δύση, είτε στην Ανατολή (Ρωσία)
2. Οι συνεχείς πτώσεις των αεροπλάνων θυμίζουν το 1988, τότε που το ναυτικό των ΗΠΑ κατέρριψε ένα Ιρανικό (Περσικό) AIRBUS. Εκείνη την εποχή οι ΗΠΑ ήταν οι κυριότεροι σύμμαχοι του ΙΡΑΚ. Τα ΜΜΕ της εποχής κατηγόρησαν το ΙΡΑΝ ότι αυτό ήταν η αιτία του δυστυχήματος, ότι δηλ το ΙΡΑΝ ήθελε να συμβεί αυτό το γεγονός επειδή απαγορεύεται να πετάει πολιτικό αεροσκάφος πάνω από εμπόλεμη ζώνη.
Όμως αυτό το γεγονός στην πραγματικότητα ήταν ένα σημάδι πολέμου και είχε ένα συγκεκριμένο συμβολισμό. Πράγματι μετά από λίγο το ΙΡΑΝ ενώ κέρδιζε τον πόλεμο με το ΙΡΑΚ ζήτησε και έγινε κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών. Απόδειξη ότι το περσικό AIRBUS το έριξαν οι ΗΠΑ, ήταν η συγγνώμη που ζήτησαν οι Αμερικανοί από τους Πέρσες επτά χρόνια αργότερα, επειδή ο εχθρός τους τότε είχε γίνει ο ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ και ήθελαν την συναίνεση του Ιράν.
3. Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης ΟΜΠΑΜΑ, εμφανίζεται στην τηλεόραση παίρνοντας ένα ταπεινό ύφος και κρατώντας μια στάση αναμονής σχετικά με την πτώση του Μαλαισιανού αεροπλάνου και τους πιθανούς φίλο – ρώσους δολοφόνους. Όμως αυτή η τηλεοπτική στάση του ΟΜΠΑΜΑ υπήρξε αποτελεσματικότατη επειδή ο τηλεθεατής αποκόμισε την εντύπωση ότι ο ΠΟΥΤΙΝ είναι αυτός που κινεί τα νήματα, ότι αυτός είναι ο βασικός υπεύθυνος της τραγωδίας και άρα ο ΠΟΥΤΙΝ είναι ο κακός της ιστορίας (Την αλήθεια θα την μάθουμε μετά από πολλά χρόνια).
4.Ορισμένοι δημοσιογράφοι κατηγορούν την Χαμάς για εξτρεμισμό μαζί με την Συρία και το Ιράν. Αυτό όμως είναι περίεργο και αντιφατικό επειδή η Χαμάς είχε πάρει το μέρος των ΗΠΑ, των δυτικών, καθώς και των άλλων δυνάμεων που συσπειρώθηκαν στον πόλεμο κατά της Συρίας, ενώ στο πλευρό της Συρίας στάθηκε μόνο το Ιράν και η Χεζμπολάχ. Λογικά λοιπόν από καιρό το ΙΡΑΝ δεν είναι χρηματοδότης της Χαμάς. (Αν το Ιράν χρηματοδοτεί μυστικά την Χαμάς είναι κάτι για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι, δεν το γνωρίζουμε.)

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ;
α. Σύμφωνα με πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης κύρια πηγή χρηματοδότησης είναι το Κατάρ που χρηματοδότησε και το ΝΑΤΟ στον πόλεμο κατά της Λιβύης. (Αυτό το παραδέχτηκαν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.)
β. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που μαζί με το Κατάρ έχουν συνάψει συνεργασία με το ΝΑΤΟ.
γ. ΩΣΤΟΣΟ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Πάντα σύμφωνα με αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Ερντογάν και η Τουρκία έχουν αναλάβει την προστασία της Χαμάς αλλά και της λωρίδας της Γάζας από το 2010. Οι πύραυλοι ΚΑΣΣΑΜ που διαθέτει η Χαμάς θεωρούνται «λιανοτούφεκα» και αυτό ενθαρρύνει τις υποψίες ότι μάλλον περισσότερο καλό κάνουν στην ισραηλινή προπαγάνδα παρά στην αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.
6.Παρατηρούμε λοιπόν ότι οι ΗΠΑ, η Δύση, καθώς και άλλες ισχυρές πλανητικές δυνάμεις γενικότερα, δεν μπορούν να κατηγορήσουν κάποιο εξωτερικό εχθρό όπως έκαναν παλαιότερα με την Ε.Σ.Σ.Δ. Έτσι όλοι οι «ηθοποιοί» σε αυτήν την απάνθρωπη τραγωδία είναι συνδεδεμένοι άμεσα ή έμμεσα με το ΝΑΤΟ συμπεριλαμβανομένης και της Χαμάς , η οποία στήριξε τους πολέμους της ομάδας των χωρών κατά της Λιβύης και της Συρίας.
Επομένως, αυτή η ιμπεριαλιστική στροφή της Χαμάς και της Φαταχ δεν καλυτέρεψε καθόλου τις συνθήκες ζωής των Παλαιστινίων.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η παγκόσμια ιεραρχία λοιπόν, δεν έχει ένα εξωτερικό εχθρό ο οποίος κάποιες φορές μπορεί να γίνει και απρόβλεπτος.
Έτσι η αποσταθεροποίηση του κόσμου γίνεται μεταξύ των «συμμάχων». Με αυτόν τον τρόπο η παγκόσμια ελίτ επιβεβαιώνεται και εδραιώνεται στο όνομα της ΤΑΞΗΣ που προσπαθεί να επιβάλει μέσα από ένα χάος που έχει δημιουργηθεί.

Χαράλαμπος Γερασ. Γεωργιλάς

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

5 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

5 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

5 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

5 hours ago

This website uses cookies.