22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Οριστικό λουκέτο στη Nutriart (πρώην Κατσέλη) – 480 άνθρωποι στο δρόμο

Ημερομηνία:

Αποδεκτό έγινε από το Πρωτοδικειο  το αίτημα πτώχευσης της εταιρείας Nutriart (πρώην ΚΑΤΣΕΛΗΣ)  το οποίο έιχε υποβληθεί τον περασμένο Ιούνιο

Το οριστικό λουκέτο θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα άλλους 480 ανθρώπους ανέργους.

Έκτος των συνεπειών των 480 ανθρώπων στην ανεργία, από το οριστικό κλείσιμο της εταιρείας πλήτονται προμηθευτές καθώς και η υπόλοιπη αγορά αφού θα μειωθεί στο ελάχιστ η αγοραστική των πρώην πια εργαζομένων  λειτουργώντας πολλαπλασιστικά(με αρνητικό πρόσημο)  στην ήδη παρατεταμένη ύφεση.

Το θέμα είχε φέρει με επίκαιρη ερώτηση και στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας δριμεία κριτική για τις τακτικές των διοικήσεων

«Η ΚΑΤΣΕΛΗΣ ήταν κερδοφόρα έως το 2008, τότε που εξαγοράσθηκε επιθετικά και πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Δαυίδ. Τότε που ενοποιήθηκε με την ΑΛΛΑΤΙΝΗ (άλευρα) και την ΠΛΑΖΑ (κατεψυγμένη ζύμη), κάτω από τη νέα εταιρεία NUTRIART. Μόνο που η NUTRIART «φορτώθηκε» και το δάνειο που είχε πάρει ο όμιλος Δαυίδ για την εξαγορά της ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ύψους 50 εκατ. ευρώ. Ο κ. Δαυίδ, δηλαδή, εξαγόρασε με δική του μηδαμινή χρηματοοικονομική συμμετοχή την ΚΑΤΣΕΛΗΣ, με δάνεια τα οποία φόρτωσε στη νέα εταιρεία NUTRIART. Ο δανεισμός της νέας εταιρείας έφτασε στα 120 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...