16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Ουδείς στη Ρωσία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου – Ο ηγέτης της σπουδαιότερης χώρας του κόσμου δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τέτοια ρητορική

Ημερομηνία:

“Ουδείς στη Ρωσία σκέφτεται την ιδέα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα” είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σε συνέντευξή του στο PBS.

Ο δημοσιογράφος ρώρησε αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν πρότεινε σε προηγούμενη δήλωσή του ότι θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα αν άποια τρίτη χώρα αποφάσισε να αναμειχθεί στη σύγκρουση με την Ουκρανία και ο Πεσκόφ απάντησε “όχι”. “Δεν νομίζω. Αλλά ήταν απολύτως ξεκάθαρος όταν είπε “μην αναμειχθείτε. Αν αναμειχθείτε, έχουμε όλες τις δυνατότητες να σας αποτρέψουμε και να σας τιμωρήσουμε”, ξεκαθάρισε.

Όταν ερωτήθηκε αν αποκλείει τη χρήση πυρηνικών όπλων στη σύγκρουση με την Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε:

“Ουδείς σκέφτεται για να χρησιμοποιήσει… ουδείς έχει καν την ιδέα για να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα”.

Ο Πεσκόφ σχολίασε και τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναφορικά με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Είναι πολύ ανασηχυτικό. Κατ’ αρχάς, είναι μια προσωπική προσβολή και δύσκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι τέτοιου είδους προσβολές θα ήταν τμήμα της ρητορικής ενός πολιτικού ηγέτη, ειδικά του πολιτικού ηγέτη της σπουδαιότερης χώρας του κόσμου, των ΗΠΑ. Οπότε, θλιβόμαστε βαθιά”, τόνισε.

“Η δήλωσή του περί του αν θα πρέπει να παραμείνει στην εξουσία ο Πούτιν ή όχι στη Ρωσία είναι βεβαίως απαράδεκτη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να αποφασίζει ποιος θα είναι και ποιο είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας. Μονο οι άνθρωποι της Ρωσίας μπορούν να πάρουν αυτή την απόφαση μέσω της εκλογικής διαδικασίας”, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

“Στην πραγματικότητα, οι χώρες της Δυσης έχουν κηρύξει ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο εις βάρος της Ρωσίας”, είπε.

“Πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Και δυστυχώς, αυτές οι συνθήκες ειναι εξαιρετικά μη φιλικές”, είπε, σχολιάζοντας τις Δυτικές κυρώσεις.

“Έχουμε εισέλθει στη φάση ενός ολοκληρωτικού πολέμου”, επισήμανε ο Πεσκόφ. “Οι Δυτικές Ευρωπαϊκές χωρες, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, ηγούνται αυτού του πολέμου εναντίον μας στο εμπόριο, στην οικονομία, κατάσχοντα τις περιουσίες μας, τα κεφάλαιά μας, μπλοκάρωντας της οικονομικές σχέσεις μας. Και εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα”, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

tass.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ