15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ουκρανία για επίθεση με drones στη Μόσχα: «Χαιρόμαστε, αλλά δεν έχουμε σχέση. Προβλέπω οτι θα αυξηθούν οι επιθέσεις»

Ημερομηνία:

Σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας αρνήθηκε πως το Κίεβο εμπλέκεται άμεσα στην επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πραγματοποιήθηκε σήμερα εναντίον της Μόσχας, αλλά δήλωσε πως η Ουκρανία χαίρεται παρακολουθώντας τα γεγονότα και προέβλεψε αύξηση των επιθέσεων αυτών.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως η Ουκρανία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επίθεσή της με drones εναντίον της Μόσχας, αλλά πρόσθεσε πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε και τα οκτώ αυτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«…αναφορικά με τις επιθέσεις: φυσικά χαιρόμαστε παρακολουθώντας και προβλέποντας αύξηση του αριθμού των επιθέσεων. Όμως φυσικά δεν έχουμε καμιά άμεση σχέση μ’ αυτό», δήλωσε ο ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντολιάκ μιλώντας στο κανάλι του YouTube «Breakfast Show».

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε πως η Ουκρανία εξαπέλυσε σήμερα μεγάλη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Μόσχας, προσθέτοντας πως όλα τα drones καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μερικές εβδομάδες αφού το Κρεμλίνο επλήγη από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, για την οποία η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία, και ταυτόχρονα με το τελευταίο κύμα ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων εναντίον του Κιέβου.

Ένα εξέχον μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου από τον κυβερνητικό συνασπισμό Ενωμένη Ρωσία, ο Αλεξάντρ Χινστάιν, δήλωσε πως τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σήμερα πάνω από το ακριβό προάστιο Ρουμπλιόφκα της Μόσχας, όπου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επίσημη κατοικία.

Σε καταχώρισή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ο Χινστάιν ανέφερε πως τα τρία drones καταρρίφθηκαν πάνω από τρία χωριά του Ρουμπλιόφκα, ένα από τα οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με το αυτοκίνητο από την κατοικία του Πούτιν στο Νόβο-Ογκάριοβο.

Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή επιβεβαίωσε πως drones καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια Οντιντσόφσκι, που περιλαμβάνει το Ρουμπλιόφκα.

Στο Ρουμπλιόφκα, μια συστάδα από αυστηρά φυλασσόμενες κοινότητες της ελίτ στα δάση δυτικά της Μόσχας, που περιλάμβαναν κάποτε μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο, κατοικεί μεγάλο μέρος της ρωσικής πολιτικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής ελίτ.

Εκτός από τον Πούτιν, ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν λέγεται πως έχουν κατοικίες στο Ρουμπλιόφκα, όπως άλλωστε και πολλοί από τους πλουσιότερους παράγοντες των ρωσικών επιχειρήσεων.

Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram, ο επικεφαλής της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν επέρριψε την ευθύνη για τις επιθέσεις των drones στο γεγονός ότι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ζουν στο προάστιο αυτό.

«Ποιος νοιάζεται αν αυτά τα drones πετάνε προς τα σπίτια σας στο Ρουμπλιόφκα! Ας καούν τα σπίτια σας», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Ιδού τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής γι’ αυτή την τελευταία επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Μόσχας:

– Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ουκρανία γι’ αυτό που χαρακτήρισε «τρομοκρατική» επίθεση. Υποστήριξε πως κατέρριψε όλα τα drones.

– Το υπουργείο Άμυνα ανακοίνωσε πως οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα. Το Baza, ένα κανάλι στην εφαρμογή Telegram με διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε πως στην επίθεση συμμετείχαν περισσότερα από 25 drones.

– Το Γενικό Επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δεν απάντησε αμέσως σε γραπτό αίτημα να σχολιάσει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση των drones στη Μόσχα.

– Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο RBC, πηγή δήλωσε πως «περισσότερα από δέκα» μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

– Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε πως δύο άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα μετά το πλήγμα. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.

– Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία ερευνά τα μεγάλα εγκλήματα, ανακοίνωσε πως drones έπεσαν σε κτίρια στη Μόσχα προκαλώντας μικρές ζημιές. Πρόσθεσε πως ερευνά το πλήγμα.

– Το RBC μετέδωσε πως τρία κτίρια επλήγησαν από τα drones: δύο κοντά στη Λενίνσκι Προσπέκτ στη νότια Μόσχα και ένα τρίτο στην πόλη Μοσκόφσκιι, κοντά στο αεροδρόμιο Βνούκοβο.

– Μία κάτοικος ενός από τα κτίρια είπε στο Ρόιτερς πως η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 06:00 (ώρα Ελλάδας) και ότι ομάδα ασφαλείας την απομάκρυνε από το κτίριο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ