22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ουκρανία: Ναζί και ΕΣΣΔ στο “ίδιο καζάνι” μετά την ψήφιση αντικομμουνιστικού νομοσχεδίου

Ημερομηνία:

Σε κίνδυνο η ύπαρξη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας μετά την ψήφιση αντικομμουνιστικού νομοσχεδίου από την ουκρανική Βουλή

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει «κάθε προπαγάνδα των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών και ναζιστικών καθεστώτων», έπειτα από μήνες κρίσης με τη Ρωσία.

Συνολικά 254 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της απόφασης αυτής, έναντι των 226 που απαιτούνταν για να υιοθετηθεί.

Το νομοσχέδιο, το οποίο μένει να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, καταδικάζει «τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά και ναζιστικά καθεστώτα στην Ουκρανία» και απαγορεύει «κάθε δημόσια άρνηση του εγκληματικού τους χαρακτήρα», καθώς και κάθε «αναπαραγωγή», «μετάδοση» και «δημόσια χρήση» των συμβόλων τους, εκτός κι αν πρόκειται για εκπαιδευτικούς ή επιστημονικούς λόγους ή στα κοιμητήρια.

Στον κατάλογο με τα στοιχεία που απαγορεύονται περιλαμβάνεται η σημαία και ο ύμνος της ΕΣΣΔ και των ναζί καθώς και μνημεία, αναμνηστικές πλάκες προς τιμή αξιωματούχων του κομμουνιστικού καθεστώτος, ακόμη και τοπωνύμια, ονόματα δρόμων ή επιχειρήσεων που αναφέρονται σε αξιωματούχους του κομμουνιστικού καθεστώτος, σε δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος ή στην επανάσταση του 1917.

Οι οργανώσεις και τα κόμματα που παραβιάζουν τον νόμο θα απαγορεύονται, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας. Τα πρόσωπα που θα κριθούν ένοχα για αναπαραγωγή ή μετάδοση σοβιετικών ή ναζιστικών συμβόλων, και όσα κυρίως παιανίσουν δημοσίως τον σοβιετικό ύμνο, κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 10 έτη, βάσει του νέου νόμου.

left.gr με πληροφορίες από Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ