16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ουκρανία: Χωρίς νερό το 80% του Κίεβου

Ημερομηνία:

Το μπαράζ επιθέσεων έρχεται δύο ημέρες έπειτα από επίθεση που δέχθηκε ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα, για την οποία η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο.

Τα νέα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα έχουν διακόψει τη υδροδότηση στο 80% των καταναλωτών στο Κίεβο και την ηλεκτροδότηση σε 350.000 νοικοκυριά, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιένου Βιτάλι Κλίτσκο.

«Εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν σε ενεργειακή υποδομή κοντά στο Κίεβο, το 80% των καταναλωτών στην πρωτεύουσα έχουν μείνει χωρίς υδροδότηση. 350.000 νοικοκυριά στο Κίεβο έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», έγραψε ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Παράλληλα, εκατοντάδες άλλες κοινότητες σε επτά περιοχές της Ουκρανίας πλήττονται από διακοπές ηλεκτροδότησης, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένιθς Σμιγκάλ στο Telegram.

«Οι ρώσοι τρομοκράτες επετέθησαν και πάλι μαζικά στην Ουκρανία. Οι στόχοι τους δεν είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά ζωτικής σημασίας μη στρατιωτικές υποδομές», έγραψε ο ουκρανός πρωθυπουργός.

«Πύραυλοι και drones έπληξαν δέκα περιοχές, προκαλώντας καταστροφές σε 18 υποδομές, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν σχέση με το ενεργειακό σύστημα».

Συντρίμμια πυραύλου στη Μολδαβία

Στο Κισινάου, το υπουργείο Εσωτερικών της Μολδαβίας ανακοίνωσε ότι τα συντρίμμια ρωσικού πυραύλου που κατερρίφθη από τις ουκρανικές αντιαεροπορικές δυνάμεις έπεσαν σε μολδαβικό χωριό στα σύνορα με την Ουκρανία, προκαλώντας υλικές ζημιές, αλλά όχι και θύματα.

«Ενας πύραυλος ο οποίος κατερρίφθη από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έπεσε στις παρυφές του χωριού Νασλαβτσέα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά τα παράθυρα πολλών κατοικιών έχουν καταστραφεί», ανακοίνωσε στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το περιστατικό αναδεικνύει τους κινδύνους που αντιπροσωπεύει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για την Μολδαβία, υποψήφια προς ένταξιν στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα που πλήττεται από τις συνέπειες της σύρραξης.

Στις 10 Οκτωβρίου, η Μολδαβία είχε καταγγείλει την παραβίαση του εναέριου χώρου της από τρεις ρωσικούς πυραύλους Cruise, οι οποίοι είχαν εκτοξευθεί κατά της Ουκρανίας από ρωσικά πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...