28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ουμπέρτο Έκο: «Η νέα μορφή ναζισμού το Ισλαμικό Κράτος»

Ημερομηνία:

Θέση για το φαινόμενο του Ισλαμικού Κράτους πήρε ο Ιταλός φιλόσοφος και συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο, συγκρίνοντας τους τζιχαντιστές με τους ναζί. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι μοιράζονται την ίδια παράφορη, «αποκαλυπτική επιθυμία να κατακτήσουν τον κόσμο».

Μιλώντας στην εφημερίδα Κοριέρε ντε λα Σέρα, ο διάσημος συγγραφέας σημείωσε ότι «δε φαίνεται πως είναι δίκαιο να μιλάμε με γενικό τρόπο για τους μουσουλμάνους». «Όμως μπορούμε ασφαλώς να μιλήσουμε για το Ισλαμικό Κράτος, που αποτελεί μία νέα μορφή του ναζισμού, με τις μεθόδους εξόντωσης που χρησιμοποιεί και την αποκαλυπτική επιθυμία του να κατακτήσει τον κόσμο», προσέθεσε ο ίδιος.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος κι εμείς είμαστε χωμένοι ως τον λαιμό» υπογράμμισε ο Έκο, ο οποίος συνέκρινε τη σημερινή κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά την αιματηρή επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo, με την εποχή του Β’ Πασκοσμίου όταν ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος να πέσει μία βόμβα από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Ο δυτικός πολιτισμός αντιμετωπίζει μία κολοσσιαία διαδικασία μετανάστευσης, όπως συνέβη πριν από αιώνες στον ρωμαϊκό πολιτισμό κι αν δεν βρούμε μια νέα ισορροπία, θα χυθεί πολύ αίμα», επισήμανε επίσης.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ