22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ούτε ένας CEO των εταιρειών του γενικού δείκτη S&P 500 της Wall Street, ούτε ένας πολυεκατομμυριούχος δεν στηρίζει τον Μπέρνι Σάντερς κι όμως προπορεύεται

Ημερομηνία:

Αν και οι μετριοπαθείς υποψήφιοι για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ έχασαν από τον Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χάμσαϊρ, οι Έιμι Κλομπούσαρ, Πιτ Μπουτίτζιτζ και Τζο Μπάιντεν κερδίζουν τους CEOs των εταιρειών του γενικού δείκτη S&P 500 της Wall Street, καθώς τα ανώτατα στελέχη ψηφίζουν με τα… πορτοφόλια τους.

Ο Μπέρνι Σάντερς, ανεξάρτητος γερουσιαστής από την πολιτεία του Βερμόντ, ο οποίος τώρα προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα, δεν έχει προσελκύσει δωρεές από διευθύνοντες συμβούλους του S&P 500. Αυτό ισχύει όμως και για την επίσης ριζοσπαστική υποψήφια, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, γερουσιάστρια από την πολιτεία της Μασαχουσέτης.

O Μπέρνι Σάντερς είναι επίσης ο μοναδικός υποψήφιος που δεν έχει τη στήριξη κάποιου πολύ πλούσιου, και είναι πολύ περήφανος γι’ αυτό.

“Ούτε ένας δισεκατομμυριούχος δεν έχει δωρίσει χρήματα για την καμπάνια μας” είπε ο Σάντερς σε προεκλογικές συγκέντρωση ενώ έχει τυπώσει κονκάρδες και διαφημιστικό υλικό για να διαφημίσει την έλλειψη στήριξης από τους πλούσιους των ΗΠΑ.

Πάντως, σύμφωνα με το Forbes, υπήρξε μία δωρεά, η σύζυγος του δισεκατομμυριούχου David Hall, Martha, δώρισε χρήματα στον Σάντερς όταν αποκάλεσε τον Τραμπ ψεύτη. Ο Σάντερς επέστρεψε πίσω τα λεφτά τονίζοντας ότι δε θέλει τη δωρεά. Άλλωστε, το ποσό που προσέφερε ήταν… 470 δολάρια.

Η κ. Hall είπε:

“Είναι απογοητευτικό. Δε μπορεί να καταλάβω γιατί το κάνανε αυτό. Είναι γελοίο!”

Από την άλλη πλευρά, επτά «αφεντικά» έδωσαν χρήματα για την εκστρατεία της Κλομπούσαρ, γερουσιάστριας από την πολιτεία της Μινεσότα, ενώ ο πρώην δήμαρχος του South Bend στην Ιντιάνα, Μπουτίτζιτζ έλαβε επίσης ενισχύσεις από επτά CEOs του S&P 500.

Πέντε εξ αυτών υποστήριξαν την εκστρατεία του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μπάιντεν. Αυτό φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα και βασίζεται σε μια ανάλυση του MarketWatch των στοιχείων της ομοσπονδιακής εκλογικής επιτροπής των ΗΠΑ σχετικά με τις μεμονωμένες ενισχύσεις που έγιναν στις προεκλογικές εκστρατίες το 2019.

Η έλλειψη υποστήριξης των Σάντερς και Γουόρεν και από τους CEOs έχει λογική για τον Bruce Freed, πρόεδρο του Κέντρου Πολιτικής Λογοδοσίας. “Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν διευθύνοντες σύμβουλοι για την Γουόρεν και τον Σάντερς, αφού επιτέθηκαν στη συμπεριφορά των εταιρειών και ζητούν μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές”, δήλωσε ο Freed.

“Από την άλλη πλευρά, αυτοί οι υποψήφιοι δεν θέλουν αυτές τις οικονομικές ενισχύσεις, επειδή τις χρησιμοποιούν πολιτικά για να επιτίθενται στους αντιπάλους τους”, πρόσθεσε ο Freed. “Ας ρίξουμε μια ματιά στις επιθέσεις στο Μπουτίτζιτζ, με τους υποστηρικτές του Σάντερς να τον αποκαλούν ‘Wall Street Pete’ επειδή έλαβε κάποια χρήματα από την Wall Street”.

Οι περισσότεροι διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν δώσει 2.800 δολάρια, καθώς αυτό είναι το μέγιστο όριο ατομικών ενισχύσεων που μπορεί να δωθεί σε έναν υποψήφιο. Ωστόσο κάποιοι έχουν δώσει 5.600 δολάρια, καθώς επιτρέπεται να εισφέρουν 2.800 δολάρια για τις προκριματικές και 2.800 δολάρια για τις γενικές εκλογές.

Όμως οι δισεκαρομμυριούχοι και οι πολυεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ έχουν δώσει πάρα πολλά παραπάνω από μερικές χιλιάδες δολάρια…

topontiki.gr

"google ad"

forbes.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...